Jums reikės :
2 šaukštų sviesto
2 stiklinių riebios grietinėlės
3 šaukštų pjaustytų porų
450 g midijų
1 raudonosios plonai pjaustytos paprikos
1 stiklinės sauso balto vyno
1 geltonosios plonai pjaustytos paprikos
1/2 svogūno
šviežių petražolių
šviežių čiobrelių
4 česnako skiltelių
5 riekelių pakepintos baltos duonos (prancūziško tipo / bagetės)
1 žaliosios plonai pjaustytos paprikos
Gaminimas:
Įkaitinkite kamado tipo kepsninę iki 260 C.
Šiam receptui bus reikalinga geležinė keptuvė, įkaitinkite ją kepsninėje and griliaus grotelių.
Kai keptuvė įkais, įdėkite kepti sviestą ir pjaustytą svogūną.
Kepkite apie minutę ir tada įdėkite pjaustytas česnako skilteles.
Po 30 s suberkite pjaustytus porus.
Kepkite dar apie 30 s, po to atsargiai apšlakstykite iškeptą mišinį stikline balto vyno.
Sumažinkite skystį per pusę, supilkite grietinėlę ir tada sumažinkite skystį dar apie 1/4.
Sudėkite šviežius čiobrelius ir midijas, uždarykite kepsninę ir leiskite kepti apie 4 minutes. Įsitikinkite, jog visos midijos yra atvertos.
Kol padažo vis mažės, perkelkite atviras midijas į dubenį.
Išmeskite uždaras midijas, o atvertas apipilkite likusiu padažu.
Patiekite su plonai pjaustytomis paprikomis, pakepinta balta duona (bagete) ir šviežiomis petražolėmis.
Skanaus!
Rašyti komentarą