Jei turite dujinę viryklę, subtilų ir skanų pyragą galima paruošti nenaudojant orkaitės ir mikrobangų krosnelės. Papasakosime, kaip paruošti subtilų ir skanų grietinės pyragą nekepant.
Reikės:
Rudi šokoladiniai sausainiai - 300 g.
Sviestas - 100 g.
Kremui:
20% grietinės - 400 gr.
Cukrus - 150 gr.
Vanilinio cukraus - 10 gr.
Miltai - 50 gr.
Kiaušiniai - 2 gr.
Sviestas - 100 gr.
Gaminimas:
Prieš tai išimkite sviestą iš šaldytuvo. Į puodą supilkite cukrų, miltus ir kiaušinius. Viską sumaišykite plaktuvu.
Supilkite grietinę ir dar kartą išmaišykite iki vientisos masės. Užvirus masę 2-3 minutes virkite ant viryklės ant mažiausios ugnies.
Grietinėlę reguliariai maišykite plaktuvu. Palikite kremą atvėsti šaldytuve arba dubenyje su šaltu vandeniu.
Sausainius susmulkinkite kočėlu arba smulkintuvu iki smulkių trupinių. Sviestą, skirtą pagrindui, sutarkuokite smulkia tarka ir įmaišykite į sausainius.
Trupiniai turi būti gerai suspausti į vientisą masę. Jei trupiniai blogai sulimpa, įpilkite porą šaukštų pieno.
Į torto formą sudėkite 2/3 sausainių trupinių, išklokite dugną ir šonus. Likusį trečdalį palikite pyrago viršui. Stikline sutankinkite sausainių dugną.
Minkštą sviestą, skirtą kremui, intensyviai plakite vieliniu plakikliu kartu su vaniliniu cukrumi. Tada išplakite sviestą ir kremą iki vientisos ir purios masės (apie 5 minutes).
Į torto formą supilkite kremo masę ir ant viršaus pabarstykite likusius trupinius. Grietinės tortą per naktį padėkite į šaldytuvą arba balkoną, kad kremas sustingtų.