Oksana Pikul prabilo apie mitybos įpročius: per gyvenimą teko išbandyti ne vieną dietą

Vienas garsiausių Lietuvos virtuvės šefų Liutauras Čeprackas žinomus veidus subūrė prisiliesti prie japoniškos maisto kultūros ir paragauti japoniškų skonių. Renginyje apsilankę svečiai tikino – Japonija žavi savo kultūra, ypatingu maistu ir šioje šalyje jie mielai apsilankytų.
 

Japoniškų makaronų – ramenų – restoranų „Ramenas ir pagaliukai“ istorija prasidėjo prieš septynerius metus, kai L. Čeprackas nusprendė nuvažiuoti į Japoniją, nusipirkti ramenų gaminimo mašiną bei išmokti gaminti šį japonišką patiekalą, rašoma pranešime spaudai.

„Mūsų maisto kultūra labiau panaši į japonų nei, pavyzdžiui, kinų ar kitų azijiečių. Ramenai yra iš kvietinių miltų.

Japonai, kaip ir lietuviai, nevalgo labai aštraus maisto. Jie valgo daug kiaulienos ir vištienos. Tiesa, pas mus ramenai su kiauliena nėra populiariausi, nes lietuviai vengia šios mėsos ir renkasi vištienos sultinį.

Japonai labai mėgsta ramenus, kurių pagrindas yra kiaulienos sultinys“, – kalbėjo žinomas virtuvės šefas.

Vakaro metu Liutauras Čeprackas pristatė meniu naujienas, skirtos vasaros sezonui bei tiems, kurie pirmenybę teikia sveikesniam maistui.

„Taip atsirado „boulai“ (Japoniški dubenėliai), kuriuos vadinu japonų kultūros palikimu Havajuose. Tarp naujienų yra ir japoniškų salotų.

Ragavau visus naujo meniu patiekalus, tačiau favorito neišsirinkau. Stengiamės gaminti taip, kad visi būtų vienodi ir nebūtų favoritų. Čia kaip su vaikais – juk nėra vieno, kurį myli labiau“, – juokavo garsus virtuvės šefas.

Į prekybos centre „Vilnius Outlet“ įsikūrusį japonų bistro atvyko dizainerė Viktorija Jakučinskaitė ir nuomonės formuotoja Ieva Swan, žurnalo vyrams redaktorius Saugirdas Vaitulionis, atlikėja ir nuomonės formuotoja Oksana Pikul-Jasaitienė su drauge, modelis Simona Starkutė, drabužių kūrėja Vidmantė Martikonytė-Medišauskienė su vyru Pauliumi, verslininkė Alma Latvytė ir plaukų stilistas Jevgenijus Trafimovas, renginių organizatorė Kristina Kaikarienė ir plastikos chirurgas Vygintas Kaikaris, nuomonės formuotoja Inga Žuolytė su bičiule, aktorė Lina Bražinskaitė, atlikėja Diana Dargienė ir Edita Lavrinovič, plaukų stilistas Kevinas Gigevičius, atlikėja Urtė Šilagalytė su širdies draugu, fotografas Gediminas Žilinskas su sužadėtine Beatriče, dainininkė Ingrida Martinkėnaitė, renginių organizatorė Erika Purauskytė su dukromis ir kiti svečiai.

Renginyje kalbinta O. Pikul-Jasaitienė pasakojo, kad norėtų apsilankyti tolimojoje Japonijoje.

Pamatyti naują kraštą, susipažinti su kultūra būtų labai įdomu. „Man visada labai smalsu paragauti įvairių šalių virtuvių.

Daug dirbu, todėl dažnai tenka užsisakyti pietus į grožio namus. Japoniški patiekalai – sveikas, skanus ir dažnas pasirinkimas.

Pavalgęs tokio maisto, gerai jautiesi“, – pasakojo garsi vizažistė.

Moteris prisiminė, kad per gyvenimą teko išbandyti ne vieną dietą. Tuo metu maistą pasigamindavo namuose ir į darbus vykdavo su indeliais.

O. Pikul-Jasaitienė su mielu noru gamintų namuose daugiau, bet tam ne visada lieka laiko.

Tačiau kai aplanko motyvacija išbandyti naują patiekalą, mielai sukasi virtuvėje. „Kaip mano mama juokauja, tada geriau manęs neliesti.

Namiškiai visada džiaugiasi mano pagamintais patiekalais“, – pasakojo grožio namams vadovaujanti verslininkė.

Dizainerė V. Jakučinskaitė pasakojo esanti japonų virtuvės mylėtoja. Moteris prisiminė, kai Lietuvoje atsirado sušiai, tai jai prilygo stebuklui.

„Mane stebino, kad maistas gali būti toks estetiškas, tačiau kartu ir labai skanus. Stengiuosi nevalgyti nesveiko maisto, tačiau kartais pietums norisi užkąsti greitai. Todėl greitai pagaminami japonų virtuvės patiekalai – puikus pasirinkimas“, – kalbėjo renginio viešnia.

Nuomonės formuotoja I. Swan taip pat teigė, kad norėtų apsilankyti Japonijoje. Tiesa, tą padaryti kol kas pavyktų tik tolimoje ateityje. „Japonija man labai išlaikytas kraštas. Ši šalis asocijuojasi su geru maistu, žuvimi...

Jei jau vykčiau į tokią tolimą šalį, norėčiau pabūti mėnesį, kaip įmanoma geriau pažinti kultūrą“, – kalbėjo renginio viešnia.

Atšilus orams, I. Swan stengiasi į maisto racioną įtraukti kuo daugiau daržovių ir rinktis lengvus, neapsunkinančius patiekalus.

Žinoma moteris visada vertina kokybiškus ir šviežius ingredientus, todėl iš Japonijos atkeliavę „boulai“ yra dažnas pasirinkimas.

„Labai mėgstu valgyti restoranuose, ragauti įvairius patiekalus, atrasti naujus skonius. Tačiau tai ne kasdienybė, o pramoga. Išėjimas kažkur pavalgyti man yra galimybė susitikti su draugais, maža šventė.

Kasdienį maistą gaminuosi namuose pati. Esu ramenų sriubos mėgėja, tai mano tipo patiekalas.

Tačiau jo namuose nepasigaminsi, todėl visada valgau kavinėse“, – pasakojo žinoma moteris.

Oksana Pikul prabilo apie mitybos įpročius: per gyvenimą teko išbandyti ne vieną dietą

Archyvų nuotr.

Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas garsenybes pakvietė paragauti dalelės Japonijos (nuotr. Organizatorių)

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder