Per pusvalandį ir su įvairiausiomis uogomis: gardus vasaros clafouti pyragas

(1)

Clafouti su braškėmis arba su vyšniomis, trešnėmis, avietėmis - į šį pyragą galite dėti bet ką, ką tik norite.

Clafoutis yra prancūziškas desertas. Nepaisant užsienietiško pavadinimo, jis labai paprastas ir lengvai pagaminamas iš lengvai prieinamų ingredientų.

Clafouti - receptas su sezoninėmis uogomis

Ingredientai:

Pienas - 200 ml;

kiaušiniai - 4 vnt. ;

miltai - 100 gr;

cukraus - 50 g;

druskos - žiupsnelis;

sviesto - 50 gr;

uogos;

cukraus pudros - papuošimui.

Gaminimas:

Sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Supilkite pieną ir maišydami po vieną įmuškite kiaušinius.

Įmaišykite ištirpintą sviestą, kol pasidarys vientisa ir gausite blynų tešlą. Nuplaukite ir nulupkite uogas.

Jei gaminate vyšnių arba trešnių klafouti, nuo uogų reikia pašalinti kauliukus.

Torto formos (20 cm skersmens) dugną išklokite pergamentu, o šonus patepkite sviestu.

Ant skardos dugno sudėkite sluoksnį uogų, tada ant uogų supilkite tešlą - skardos iki kraštų užpildyti nereikia.

Jei forma suskilusi, ji gali ištekėti toje vietoje, kur užsidaro, - tada suvyniokite ją į foliją blizgančia puse į vidų.

Kepkite clafouti 12-15 minučių 200 °C temperatūroje, tada sumažinkite temperatūrą iki 180 °C ir kepkite dar 20-30 minučių.

Desertas neturėtų pakilti - ne daugiau kaip 0,5 cm.

Paruošimą patikrinkite mediniu iešmeliu: smeikite į clafouti vidurį - iešmelis turi būti sausas.

Clafouti viršus turi būti rudas. Leiskite atvėsti ir išimkite iš skardos.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder