Raudonos mėsos keliamas pavojus: tyrime nustatyta nauja rizika

(2)

Šią grėsmę galima sumažinti mėsą pakeitus augaliniais baltymų šaltiniais.

Valgant daugiau nei vieną raudonos mėsos porciją per savaitę, gali padidėti rizika susirgti 2 tipo diabetu. Pavojus didėja su kiekviena papildoma savaitine porcija.

Tokią išvadą padarė Harvardo universiteto mokslininkai, rašo Express.

Mokslininkai taip pat nustatė, kad riziką galima sumažinti raudoną mėsą pakeitus augaliniais baltymų šaltiniais.

"Mūsų rezultatai visiškai patvirtina rekomendacijas riboti raudonos mėsos vartojimą. Ir tai taikoma tiek perdirbtai, tiek neperdirbtai raudonai mėsai", - pažymėjo daktaras Xiao Gu.

Nustatyta, kad raudoną mėsą pakeitus sveikais augaliniais baltymų šaltiniais, tokiais kaip daržovės ir riešutai, tikimybė susirgti diabetu gali sumažėti 30 proc.

Pranešama, kad naujasis tyrimas remiasi ankstesniais mokslininkų darbais, tačiau dėl didelės grupės ir ilgesnio stebėjimo laikotarpio jis yra dar patikimesnis.

Naujosios mokslininkų išvados papildo ankstesnes išvadas, kad raudonos mėsos vartojimas gali sukelti vėžį, širdies ligas.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder