Ingredientai:
0,5 kg - kiaulienos kaulai/mėsa;
2 litrai vandens;
0,5-0,7 litro - rauginti kopūstai (priklausomai kokio tirštumo sriubos norite);
1 morka; 1 svogūnas;
1 šaukštas sviesto ir šlakelis augalinio aliejaus;
3-4 valgomieji šaukštai pomidorų padažo;
2-3 lauro lapai, 5 juodieji pipirai.
Gaminame: raugintų kopūstų sriuba
1. Į puodą pilame vandenį, dedame mėsą, raugintus kopūstus, prieskonius, užviriname ir verdame 1 valandą.
2. Keptuvėje ištirpiname sviestą, pilame šlakelį augalinio aliejaus. Riebalus įkaitiname ir juose pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną ir stambia tarka sutarkuotą morką. Keptuvės turinį sukrečiame į puodą ir verdame dar ~20 minučių, kol kopūstai suminkštės.
3. Prieš baigiant virti dedame pomidorų padažą.
Raugintų kopūstų sriuba patiekiama su bulvėmis virtomis su lupenomis. Skanaus!
Rašyti komentarą