Šašlykas pagal Vytarą Radzevičių. Greitai, skaniai ir paprastai

(4)

Prasideda kepsninių sezonas ir vis dažniau užuodžiame apetitą žadinantį keptos mėsos kvapą.

Jeigu jums staiga ir neatidėliojant užsinorėjo ant žarijų keptos mėsos, tačiau neturite jos pasiruošę – ne bėda.

Šiems kepsneliams marinuoti daug laiko nereikės. Užteks pusvalandžio ir galėsite kepsnelius verti ant iešmų. Panašiai tiek laiko, kol įkais kepsninėje užkurtos kepimo anglys.

Kaip gaminti

1. Mėsą supjaustykite maždaug degtukų dėžutės dydžio gabalėliais. Svogūnus supjaustykite griežinėliais. 

2. Mėsą, svogūnus ir pipirus sudėkite į dubenį. Prasideda svarbiausioji dalis – viską maišydami gerai išminkykite rankomis, kad svogūno griežinėliai paleistų sultis, o šios susigertų į mėsą.

3. Taip pat pravartu uždengti dubenį dangčiu ir stipriai pakratyti, kad mėsa gerai „atsidaužytų“ šonus. 

4. Po pusvalandžio (aš kelis kartus kepiau ir po 20 minučių marinavimo), pasūdykite mėsą, trumpai paminkykite ir verkite gabalus ant iešmo. Verkite taip, kad jie prisispaustų vienas prie kito, o nebūtų atsiskyrę. 

5. Kepkite atidžiai vartydami ir sukiodami, kad mėsa keptų tolygiai. Po keliolikos minučių, kai kepsneliai apskrus, prapjaukite didžiausią ir akimis įvertinkite, ar mėsa iškepusi.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder