Jums reikės:
1kg įvairių džiovintų vaisių
1 apelsino sulčių ir žievelės
1 citrinos sulčių ir žievelės
150ml brendžio/romo/viskio
250g minkšto sviesto
200g rudojo cukraus
175g miltų
100g trintų migdolų
½ šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukštelio prieskonių mišinio
1 šaukštelio cinamono
¼ šaukštelio trintų gvazdikėlių
100g migdolų drožlių
4 didelių kiaušinių
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
Gaminimas:
Sudėkite džiovintus vaisius, žieveles, supilkite sultis, pasirinktą alkoholį, sudėkite sviestą, cukrų didelėje gilioje keptuvėje. Įkaitinkite mišinį vidutine kaitra.
Užvirkite mišinį, sumažinkite karštį ir virkite penkias minutes. Leiskite atvėsti apie pusvalandį.
Įkaitinkite keptuvę iki 150C. Išklokite kepimo formą kepimo popieriumi.
Įmaišykite miltus, trintus migdolus, kepimo miltelius, prieskonius, cinamoną, gvazdikėlius, migdolų drožles, kiaušinius ir vanilę į vaisių mišinį. Gerai išmaišykite.
Supilkite mišinį į kepimo formą. Kepkite dvi valandas.
Išimkite pyragą, įdurkite pagaliuku skylutes ir suvilgykite pyragą 2 šaukštais pasirinkto alkoholio. Leiskite pyragui atvėsti.
Šaltinis: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/make-mature-christmas-cake
Rašyti komentarą