Moliūggo apkepas

Sluoksniuotas varškės ir moliūgo apkepas

Net ir tiems, kurie nemėgsta moliūgų, patiks šis ryškus, švelnus, tikrai rudeniškas varškės ir moliūgo apkepas. Patiekalas atrodo labai gražiai ir viliojančiai.

Reikalingi produktai:

Varškės sluoksnis

400 gramų (9% riebumo) varškės,

100 gramų grietinėlės arba grietinės,

2 kiaušiniai,

60 gramų cukraus,

3 šaukštai miltų,

1 šaukštelis vanilinio cukraus.

Moliūgo sluoksnis

500 gramų moliūgų tyrės,

2 kiaušiniai,

50 gramų cukraus,

3 šaukštai miltų.

10 gramų minkšto sviesto formai patepti.

Gaminimo būdas

Dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinius ir grietinę, suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir miltus. Suplakite elektriniu trintuvu iki vientisos masės.

Kitame dubenyje sumaišykite moliūgų tyrę, kiaušinius, cukrų ir miltus. Mišinį sutrinkite elektriniu trintuvu.

Patarimas: moliūgų tyrę paruošti labai paprasta: tereikia moliūgo minkštimą kepti 200C temperatūroje 50–60 minučių, kol suminkštės, tada sutrinkite elektriniu trintuvu.

23–25​​cm skersmens formą patepkite sviestu. Pakaitomis po valgomąjį šaukštą dėkite varškės ir moliūgų mišinį.

Apkepą kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 40–50 min.

Iškepusį apkepą galima papuošti citrinos žievele.

Skanaus!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder