Sočios ir labai ryškaus skonio: sluoksniuotos vištienos salotos - išbandykite!

Šios salotos labai, sočios, ryškaus skonio. Pabandykite jas pasigaminti.

Produktai

  • Vištienos filė - 200-250 g
  • Šampinjonai - 150 g
  • Kietasis sūris - 100 g
  • Kiaušiniai - 2 vnt.
  • Svogūnai - 70 g (1 vnt.)
  • Česnakas - 2 skiltelės
  • Graikiniai riešutai - 50 g
  • Majonezas - 80-100 g
  • Augalinis aliejus - 20 ml
  • Druska - pagal skonį

Paruoškite salotoms reikalingus produktus:

  1. Vištienos filė nuplaukite, užpilkite vandeniu ir virkite 15-20 min.
  2. Kiaušinius užpilkite vandeniu ir virkite kietai išvirtus (8-10 minučių po užvirimo).
  3. Nulupkite svogūną ir česnaką. Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais.
  4. Grybus supjaustykite mažais kubeliais.
  5. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite grybus ir svogūnus, kol išgaruos visas skystis (10-15 minučių). Kepdami grybus pasūdykite.
  6. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Česnaką pertrinkite per presą.
  7. Dubenyje sumaišykite sūrį, česnaką ir 2 valgomuosius šaukštus majonezo. Išmaišykite.
  8. Riešutus susmulkinkite blenderiu.
  9. Virtus kiaušinius nulupkite, patrinkite ant smulkios tarkos.
  10. Virtą vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais.

Sluoksniai:

Naudoju kulinarinį žiedą, kad matytųsi visi salotų sluoksniai.

  1. Pirmasis sluoksnis - vištiena, šiek tiek išminkyta smulkintuvu, pasūdyta ir ištepta majonezu.
  2. Tada išdėlioju kiaušinį, taip pat pasūdau ir sutrinu smulkintuvu. Aptepkite majonezu.
  3. Išdėliokite grybus su svogūnais.
  4. Ant grybų uždėkite sluoksnį sūrio su česnaku ir majonezu.
  5. Salotas pabarstykite graikiniais riešutais.

Pageidautina, kad salotos kelias valandas išsilaikytų šaldytuve.

Gero apetito!

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder