Produktai
- Vištienos filė - 200-250 g
- Šampinjonai - 150 g
- Kietasis sūris - 100 g
- Kiaušiniai - 2 vnt.
- Svogūnai - 70 g (1 vnt.)
- Česnakas - 2 skiltelės
- Graikiniai riešutai - 50 g
- Majonezas - 80-100 g
- Augalinis aliejus - 20 ml
- Druska - pagal skonį
Paruoškite salotoms reikalingus produktus:
- Vištienos filė nuplaukite, užpilkite vandeniu ir virkite 15-20 min.
- Kiaušinius užpilkite vandeniu ir virkite kietai išvirtus (8-10 minučių po užvirimo).
- Nulupkite svogūną ir česnaką. Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais.
- Grybus supjaustykite mažais kubeliais.
- Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite grybus ir svogūnus, kol išgaruos visas skystis (10-15 minučių). Kepdami grybus pasūdykite.
- Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Česnaką pertrinkite per presą.
- Dubenyje sumaišykite sūrį, česnaką ir 2 valgomuosius šaukštus majonezo. Išmaišykite.
- Riešutus susmulkinkite blenderiu.
- Virtus kiaušinius nulupkite, patrinkite ant smulkios tarkos.
- Virtą vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais.
Sluoksniai:
Naudoju kulinarinį žiedą, kad matytųsi visi salotų sluoksniai.
- Pirmasis sluoksnis - vištiena, šiek tiek išminkyta smulkintuvu, pasūdyta ir ištepta majonezu.
- Tada išdėlioju kiaušinį, taip pat pasūdau ir sutrinu smulkintuvu. Aptepkite majonezu.
- Išdėliokite grybus su svogūnais.
- Ant grybų uždėkite sluoksnį sūrio su česnaku ir majonezu.
- Salotas pabarstykite graikiniais riešutais.
Pageidautina, kad salotos kelias valandas išsilaikytų šaldytuve.
Gero apetito!
Rašyti komentarą