Šokoladinis pyragas su bananais be kepimo: nepatikėsite, kad tai taip paprasta ir gardu!
Bananų šokoladinis pyragas
Kad šokoladinis pyragas nekepant būtų skanus, paimkite tamsios kakavos miltelių ir riebios grietinės.
- kakavos miltelių - 3 valg. š;
- grietinės - 400 g;
- pieno - 100 ml;
- bananai - 400 g (2-3 vnt.);
- bet kokie sausainiai - 200 g;
- sviesto - 100 g;
- želatina - 1 valgomasis šaukštas arba 10 g;
- cukraus - 60 g;
- šokolado papuošimui.
Gaminame:
Želatiną supilkite į 100 ml kambario temperatūros vandens, išmaišykite, kol ištirps, ir palikite išbrinkti, kol bus ruošiamas likęs pyragas.
Tada pagaminkite torto pagrindą - sausainius sutrinkite mikserio dubenyje arba sudėkite į maišelį ir sutrinkite kočėlu.
Supilkite ištirpintą sviestą ir sumaišykite su sausainiais iki vientisos masės.
Į formos dugną sudėkite sutrupintus sausainius ir sviestą ir sutrinkite stikline. Įdėkite formą su sausainiais 10 minučių į šaldiklį.
Supilkite pieną ir cukrų į nedidelį puodą ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Kaitinkite, kol cukrus ištirps.
Tada į puodą suberkite išbrinkusią želatiną ir kakavos miltelius. Kakavą perkoškite per sietelį, kad neliktų gumuliukų. Maišykite iki vientisos masės.
Mišinį pašildykite iki karštos temperatūros, bet neužvirinkite, nes kitaip jis nesukietės.
Išjunkite ugnį ir į pieno mišinį plaktuvu įmaišykite grietinę. Gausite tirštą, vientisą kremą.
Bananus perpjaukite išilgai į 4 dalis ir išdėliokite jas ant smėlio torto pagrindo.
Tada į formą supilkite šokoladinį kremą.
Šokoladinį sausainių ir grietinės tortą palikite nekepti šaldytuve bent 4 valandoms, o geriau per naktį.
Paruoštą tortą papuoškite tarkuotu šokoladu.
Skanaus!
Rašyti komentarą