Želatina ne tik padeda gaminti skanius desertus ir lengviau sukietinti drebučius, bet ir yra labai naudinga sąnariams ir kaulams.
Ši medžiaga išgaunama iš gyvūnų kaulų, sąnarių ir kremzlių.
Madingose dietose šis produktas minimas labai retai, nors želatinos nauda organizmui yra neįkainojama.
Želatinos miltelius galite naudoti taip: 2 arbatinius šaukštelius miltelių ištirpinkite stiklinėje šilto vandens ir palikite 15 minučių.
Tada išgerkite šio klampaus skysčio.
Želatinos nauda kaulams ir sąnariams
Želatinoje gausu lizino - medžiagos, stiprinančios skeletą ir naudingos kaulams.
Milteliuose esantis kolagenas mažina sąnarių skausmą ir daro juos judresnius.
Amerikiečių tyrimai parodė, kad reguliariai vartojant želatiną sumažėja osteoartritu sergančių pacientų skausmas.
Želatina ypač naudinga vyresnio amžiaus žmonėms, nes su amžiumi kolageno organizme vis mažėja.
Kas dar naudinga želatinoje
Želatinoje yra labai daug kolageno - medžiagos, naudingos sveikai ir jaunatviškai odai.
Jis taip pat naudingas virškinimui: normalizuoja skrandžio gleivinę, skatina skrandžio sulčių gamybą ir padeda maistui judėti per stemplę.
Želatinoje yra 18 aminorūgščių.
Jie normalizuoja gliukozės kiekį kraujyje ir yra naudingi geram miegui, gerina širdies raumens veiklą ir greitina medžiagų apykaitą.
Jūsų nagai ir plaukai taip pat bus dėkingi už reguliarų želė patiekalų vartojimą.
Kuo kenksminga želatina
Per dažnai vartojama želatina gali tirštinti kraują.
Želė patiekalų neturėtų valgyti žmonės, turintys kraujo krešulių ir tiršto kraujo.
Inkstų ir tulžies pūslės akmenų atveju želatinos reikėtų atsisakyti, nes ji gali pabloginti būklę.
Nuo vidurių užkietėjimo ir hemorojaus kenčiantys žmonės turėtų išbraukti želatiną iš savo raciono.
Rašyti komentarą