Sūrio negalima taip laikyti šaldytuve: vertingas patarimas šeimininkėms

(4)

Tinkamai laikomas sūris išliks šviežias daug ilgiau.

Ištirpęs, pelėsinis, olandiškas, parmezanas, Brie, Čederis....

Visi šie produktai yra sūriai, vieni populiariausių rinkoje.

Yra daugybė jo rūšių, kurios skiriasi receptūra ir skoniu.

Tačiau jie turi kai ką bendro - griežtas laikymo taisykles, kurių daugelis žmonių nesuvokia.

Papasakosime, kaip teisingai laikyti sūrį šaldytuve.

Kur geriau laikyti sūrį šaldytuve

Priešingai paplitusiai nuomonei, parsinešti sūrį iš parduotuvės ir tiesiog padėti jį ant bet kurios laisvos lentynos yra klaidingas požiūris.

Ypač jei stumdote jį arčiau sienos, kad "ilgiau laikytumėte".

Tiesa ta, kad tokiu atveju jis gali sušalti, o tada jo skonis ir tekstūra bus sugadinti.

Geriausia produktą atidėti į daržovių laikymo skyrių - ten palaikoma optimali temperatūra ir drėgmės lygis.

Kaip laikyti sūrį šaldytuve

Dabar, kai atsakėme į klausimą "kur", supraskime, kaip laikyti sūrį šaldytuve.

Daugelis žmonių įsitikinę, kad tai nesvarbu, ir palieka jį gamyklinėje pakuotėje, maisto plėvelėje ar - dar blogiau - celofaniniame maišelyje.

Yra kelios priežastys, kodėl negalima laikyti sūrio šaldytuve minėtais būdais.

Jei supakuosite jį į "plastiką", jis paprasčiausiai "uždus" ir praras savo skonį.

Be to, produktas gali pasidengti nemaloniomis baltomis apnašomis.

Be to, maišelyje gali atsirasti drėgmės, dėl kurios susidarys pelėsis - visai ne kilnus, bet pavojingas.

Papasakosime, kaip ilgai išlaikyti kietąjį sūrį šaldytuve:

  • Įvyniokite produktą į pergamentinį arba vaškinį popierių;
  • suvyniotą sūrį įdėkite į užtrauktuku uždaromą maišelį;
  • patį maišelį įdėkite į plastikinį arba stiklinį indą, kuris yra uždarytas (!).

Pieno produktą taip pat galite lengvai įtrinti alyvuogių arba augaliniu aliejumi.

Tai padės išvengti jo sukietėjimo ir pelėsio susidarymo ant produkto.

Nustebsite, kaip ilgai sūrį galima laikyti šaldytuve, jei elgsitės teisingai.

Verta paminėti, kad šio produkto galiojimo laikas priklauso nuo jo veislės. Vidutiniškai jis yra nuo kelių dienų iki 2-3 savaičių.

Ilgiausiai "gyvena" kietosios veislės.

Ne vien šaldytuve - ar galite laikyti sūrį kambario temperatūroje

Jei ne šaldytuve, tai kur? Kulinarai sako, kad produktą galima užšaldyti, tačiau tai daryti reikėtų tik su kietosiomis veislėmis.

Tačiau ar galima jį laikyti kambario temperatūroje? Atsakymas - taip, tačiau yra keletas niuansų.

Pirma, laikykite jį sausoje, tamsioje vietoje. Antra, suvartoti per 2-7 dienas.

Atminkite, kad optimaliausia sūrio laikymo temperatūra yra nuo 2 iki 7 °C.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder