© Sveikuoliški varškės blynai / VE.lt fotomontažas
Sveikuoliški varškės blynai, kuriuos tikrai pamėgsite!
Jums reikės:
- 1/2 stiklinės avižų
- 1/2 stiklinės varškės
- 2 didelių kiaušinių
- 1/8 šaukštelio druskos
- klevų sirupo/džemo/uogų patiekimui
Gaminimas:
Sudėkite avižas, varškę, kiaušinius bei druską į maisto trintuvą ir trinkite iki minutės dideliu greičiu.
Įkaitinkite nelimpančią keptuvę vidutine kaitra. Supilkite tešlą po du šaukštus, suformuokite blyną.
Kepkite, kol blynai iškeps abiejose pusėse - kiekvieną pusę po 2 - 3 minutes.
Perkelkite į lėkštę.
Pakartokite kepimo procesą su likusia tešla.
Šie blynai skaniausi, kai valgomi vis dar šilti.
Patiekite su klevų sirupu, medumi ar džemu.
Likę blynai gali būti laikomi sandariame indelyje, šaldytuve iki 5 dienų.
Jei patiko šis receptas, nepamiršk pasidalinti su savo draugais Facebook!
Taip pat skaitykite:
- Cukinijos: kodėl jas verta įtraukti į valgiaraštį? + 3 originalūs receptai
- 3 receptai su bananais, kuriais verta pasilepinti savaitgalį
- Fleksitarams draugiški receptai: nuo vegetariškos musakos iki vištienos apkepėlės
- Patarimai, kaip iškepti tobulo skonio mėsainius ir 3 receptai
- Kaip išsaugoti voveraičių naudingas savybes (+ receptas)
- Prieskoninis sviestas, užkariavęs kulinarinį pasaulį - 5 gardūs receptai!
Rašyti komentarą