Šventinis Gian Lucos pokalbis su Italijoje gyvenančia mama: išdavė, koks jis buvo vaikystėje

Daugelis jau ne kartą galėjo įsitikinti, kad italų virtuvės šefui Gian Lucai Demarco šeima yra svarbiausias dalykas gyvenime. Tokia pat reikšminga jam yra ir viena gražiausių švenčių metuose – Motinos diena.

O šį sekmadienį, norėdamas nustebinti TV3 laidos „La maistas“ žiūrovus, Gian Luca jiems paruoš staigmeną – pagaliau supažindins su savo mama.

Tiesa, kadangi virtuvės šefo mama gyvena Italijoje, šį kartą jos pažintis su laidos žiūrovais įvyks tik virtualiai. Ir nors Gian Lucą ir jo mamą skirs daugiau nei 2000 kilometrų, kiekvienas, stebintis laidą, taps itin artimo šių dviejų žmonių ryšio liudininku.

Anot žinomo vyro, jo mama – ne tokia tipinė italė, kaip daugelis galėtų įsivaizduoti. O kartais jos prisibijodavo net ir Gian Lucos draugai! „Ji – labai mažytė, bet labai griežta. Tačiau aš ją labai myliu“, – švelniai pasakos jis.

Skirti laiko savo mamoms, Gian Luca skatins ir visus laidos žiūrovus – ypatingo sveikinimo šios dienos proga sulauks ir virtuvės šefo žmona Eglė.

„Šią dieną reikia sveikinti ne tik savo, bet ir visas kitas mamas. O aš ypač norėčiau pasveikinti savo žmoną Eglę. Juk trys vaikai – tikrai nelengvas reikalas! Mano meile, sveikinu tave su tavo diena“, – šiltu sveikinimu žmonai dalinsis Gian Luca.

O kad šventė taptų dar saldesnė, virtuvės šefas sekmadienio laidos žiūrovus pakvies kartu pasigaminti šokoladinį pyragą su netikėtu ingredientu.

„Lietuviams jis – labai įprastas, tačiau tai, kad naudosiu jį ir pyragui, jus gali šokiruoti. Pamatysite – šis sprendimas bus labai skanus“, – intriguos Gian Luca.

Kaip paaiškės laidoje, slaptas šio pyrago ingredientas yra… majonezas! Anot virtuvės šefo, išgirdę, kad pyragui naudojamas majonezas, daugelis nusistebi.

Tačiau nereikėtų pamiršti, kad ingredientai, kurie yra naudojami majonezui pagaminti, taip pat yra naudojami ir pyragų tešlai! O svarbiausia, kad majonezas desertams suteikia ypatingo minkštumo.

Gaminant šį pyragą, galima pasirinkti, kaip tą padaryti – su verdančiu vandeniu arba kava. Gian Luca rinksis pastarąją, o taip pat išduos įdomių faktų apie itališką kavą.

„Kuo arčiau Italijos pietų, tuo kava stipresnė ir rūgštesnė. O pietiečiai pasakytų, kad ir skanesnė. Jei norite įdomios kavos patirties, apsilankykite Neapolyje. Šiame mieste rasite ne tik nuostabią kultūrą, teatrą ir poeziją, bet ir galėsite paragauti skaniausios pasaulyje kavos.

Čia gimė tradicija, kurios metu žmonės užsimoka ne tik už savo kavą, bet palieka pinigų ir už kitą žmogų, kuris, galbūt, šiandien sau kavos leisti negali. Tai – labai gera tradicija“, – pasakos Gian Luca.

Norėdami pasigaminti šį pyragą namuose, pirmiausiai į dubenį sudėkite cukrų ir majonezą. Tuomet viską užpilkite verdančia kava ir išmaišykite.

Kitame inde į miltus suberkite kepimo miltelius bei kakavą ir viską išmaišykite. Tuomet beliks sujungti abiejų indų turinius – sausus ingredientus persijokite į dubenį su kava, cukrumi ir majonezu, ir gerai viską išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.

Tuomet kepimo indą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais, kad pyragas nepriliptų, ir ten pat supilkite paruoštą tešlą. Pyragą kepkite 30 minučių 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, o jį ištraukę, papuoškite cukraus pudra ir mėtos lapeliais.

Kol gamins pyragą, Gian Luca šnekėsis su savo mama. Ji išduos, koks sūnus buvo vaikystėje – ne tik labai geras, bet ir labai lieknas! Ji pasakos, kad paauglystėje Gian Luca itin mėgo sportuoti, bet kur kas mažiau – ruošti pamokas.

Pasirodo, kad to jam dažniausia nė neprireikdavo, kadangi turėjo labai gerą atmintį. O laidos pabaigoje ji papasakos ir apie savo sūnui ruošiamą siurprizą…

Šventinė „La maistas“ laida – sekmadienį, 9.30 val. per TV3!

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder