Tai ne iš parduotuvės: natūralūs naminiai ledai pagal išbandytą receptą

Papasakosime, kaip pasigaminti naminių ledų iš paprastų produktų ir be abejotinų priedų.

Pasigaminti naminius ledus nėra taip sudėtinga, kaip gali atrodyti. Jiems pagaminti nereikia jokios specialios įrangos ar slaptų technologijų.

Galite pasigaminti skanų ir, svarbiausia, natūralų desertą iš pieno arba pridėję grietinėlės - gausite tikrus ledus.

Šokoladiniai naminiai grietininiai ledai

Šokoladiniai naminiai ledai gaminami iš grietinėlės ir pieno. Jei pridėsite šokolado, gausite šokoladinius ledus.

Sudedamosios dalys:

Ištirpintas pienas - 250 ml;

grietinėlės 10 % - 500 ml

cukraus - 150 gr;

kiaušinių tryniai - 4 vnt;

kakava - 1 valgomasis šaukštas;

33 % grietinėlės - 100 ml;

sviestas - 20 g;

juodojo šokolado - 130 g.

Kaip pasigaminti naminius ledus

Grietinėlę kaitinkite iki garų (bet ne iki virimo!), nukelkite nuo ugnies, sudėkite sviestą ir juodąjį šokoladą.

Gerai išmaišykite - sviestas ir šokoladas turi visiškai ištirpti.

Išplakite kiaušinių trynius su cukrumi, pašildykite pieną, supilkite į jį kiaušinius ir cukrų.

Pastatykite į vandens vonelę ir pakaitinkite, kol sutirštės - turėtumėte gauti ne tirštų putų konsistenciją.

Ištirpinkite kakavą šaukšte pieno, supilkite per sietelį į pagrindinį mišinį, įpilkite 5 valgomuosius šaukštus šokoladinio ganšo, nukelkite nuo ugnies.

Gerai išmaišykite, supilkite į indą ir leiskite atvėsti. Uždenkite dangteliu ir padėkite į šaldiklį.

Po 2 valandų išimkite ir suplakite mikseriu, tada vėl dėkite į šaldiklį, kol sustings.

Skanaus!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder