Taip pagaminta triušiena, troškinama aluje ir sultinyje

Aluje troškinta triušiena: taip pagaminta triušiena – tarsi debesų gabalėliai, troškinami aluje ir sultinyje.

Reikės (4–5 porcijoms):

1 kg triušienos (puiku, jei rasite pirkti supjaustytos juostelėmis),

3–4 morkų,

1 paprikos,

2 šaukštų miltų,

sultinio kubelio,

250 ml šviesaus alaus,

ryšulėlio smidrų.

Triušieną pasmulkiname, kiekvieną gabalėlį apvoliojame miltuose ir apkepame po minutę iš abiejų pusių keptuvėje įkaitintame aliejuje.

Taip uždarysite drėgmę mėsoje ir neleisite džiūti, o mėsos gabalėliai išlaikys formą.

Į skardą pripjaustome morkų griežinėlių, paprikos šiaudelių. Dedame apkeptą mėsą, o kraštelyje surikiuojame smidrus.

Viską užpilame 250 ml šviesaus alaus ir 250 ml karšto sultinio.

Skardą dengiame dangčiu arba folija ir šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę bent 40 minučių.

Per tą laiką paruošiame bulvių košę, troškinta mėsa tinka būtent su bulvių koše, visai kaip pas močiutę kaime!

Patroškinę mėsą 40 minučių dar galite šiek tiek troškinti nuėmę dangtį arba foliją.

Tik jau išimkite smidrus.

Skanaus!

Sidebar placeholder