„Tex-Mex" takos su ananasais ir plėšyta mėsa
Jums reikės:
skardinės konservuotų ananaso griežinėlių,
2 česnako galvučių,
vieno ilgavaisio agurko,
romaninės salotos,
„Tex-Mex" prieskonių mišinio,
plėšytos „Mcennedy" kiaulienos arba vištienos,
12 mini tortilijų, dūminio aioli padažo (jeigu neturite, tiks kitas, majonezo pagrindo padažas),
tarkuoto Čederio sūrio,
2 pomidorų,
alyvuogių aliejaus,
1 šaukštelis ryžių vyno acto,
kalendros (papuošimui)
Gaminimo eiga: ananaso skilteles nusausinkite ir stambiai supjaustykite. Smulkiai supjaustykite česnaką (arba naudokite česnako spaustuką). Smulkiai supjaustykite agurką ir salotas, o pomidorą supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Įkaitinkite didelę keptuvę, suberkite ananasus ir retkarčiais apversdami pakepkite, kol šie paruduos ir šiek tiek apskrus (3–4 minutes). Perkelkite juos į dubenį ir atidėkite šiek tiek atvėsti.
Išplaukite keptuvę, grąžinkite ant vidutinės ar stiprios ugnies, įpilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus. Suberkite česnaką, „Tex-Mex" prieskonių mišinį bei plėšytą kiaulieną ir kepkite, kol mėsa pasidarys kvapni ir šiek tiek traški (apie 2 minutes).
Į dubenį su ananasais sudėkite agurkus ir supilkite ryžių vyno actą. Tuomet apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Tortilijas pakaitinkite sumuštinių kepyklėje arba lėkštėje mikrobangų krosnelėje (apie 10 sekundžių, kol sušils).
Tuomet imkite tortiliją, patepkite ją dūminiu aioli padažu, dėkite plėšytą mėsą, susmulkintą Čederio sūrį, pomidorų griežinėlius, salotas ir ananasų salsą. Takus papuoškite kalendros lapeliais. Skanaus!
Rašyti komentarą