Tik trys produktai po 1 eurą: skanios ir nebrangios idėjos sotiems patiekalams ir net desertui

Jums nereikia perpildyto šaldytuvo, kad ant stalo padėtumėte gardžius pusryčius, garuojančią vakarienę ar pasilepintumėte desertu.

Skaniam ir sočiam patiekalui gali pakakti vos trijų pačių paprasčiausių ingredientų. Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ ekspertė dalijasi receptais, kurie ne tik sutaupys laiko, bet ir pinigų, kadangi visiems produktams nusipirkti pakaks kelių eurų.

4 nebrangūs receptai su vos keliais ingredientais

„Suprantama, kad po didžiųjų žiemos švenčių didelei daliai Lietuvos gyventojų taupymas dabar yra ypač aktualus. Kartu po gausių vaišių jau ir norisi pailsėti nuo sudėtingų patiekalų gaminimo, maistą ruošti paprasčiau ir iš mažiau produktų.

Visa tai galima suderinti visai nesunkiai – turint kūrybingumo, nereikės nei brangių ingredientų, nei daug laiko prie puodų“, – sako „Maxima“ Maisto gamybos departamento direktorė Brigita Baratinskaitė.

Ji dalijasi keliais receptais, kuriems paruošti reikės kone visuose namuose randamų ingredientų kaip druska ar aliejus, ir nusipirkti vos kelis papildomus produktus.

Pernakt brinkinta avižinė košė

Reikės: 1 puodelio avižinių dribsnių, 1-1,5 puodelio pieno, saujos razinų, žiupsnelio cinamono, druskos ir cukraus

Gaminame: Dubenyje puodelį avižinių dribsnių gerai sumaišykite su cinamonu, cukrumi ir razinomis, įberkite šiek tiek druskos. Užpilkite puodeliu pieno, jeigu norite – pagardinkite ir medumi.

Mišinį sudėkite į mažesnius indelius ir palikite šaldytuve per naktį. Ryte galite valgyti košę vieną arba pagardinti namuose turimais priedais: riešutais, vaisiais, uogomis, uogiene, riešutų sviestu.

Ryžiai su keptu kiaušiniu ir žirneliais

Reikės: 2 puodelių ryžių, 2 kiaušinių, 1/2 puodelio konservuotų žirnelių, 3 šaukštų kepimo aliejaus, druskos, poros šauktų sojų padažo (nebūtina)

Gaminame: išvirkite ryžius kaip nurodyta ant pakuotės. Išplakite kiaušinius su žiupsneliu druskos. Keptuvėje įkaitinkite šauktą aliejaus, pilkite kiaušinius ir vis maišydami kepkite. Artėjant link kepimo pabaigos, įpilkite dar pora šauktų aliejaus ir suberkite atvėsintus išvirtus ryžius.

Jeigu mėgstate sojų padažų, įpilkite pora šauktų ir gerai išmaišykite. Jeigu turite po ranka – pagardinkite svogūnų laiškais. Kepti ryžiai puikiai tiks ir kaip greitas sotus patiekalas, ir kaip garnyras prie mėsos.

Suomiškos keptos perlinės kruopos Uuniohrapuuro

Reikės: 2 puodelių nevirtų perlinių kruopų, 1 l pieno, kelių šauktų sviesto, druskos

Gaminame: į sviestu išteptą kepimo indą dėkite kruopų, druskos ir jas užpilkite maždaug triskart didesniu kiekiu pieno, ant viršaus uždėkite dar pora šauktų sviesto.

Dėkite į iki 175C įkaitintą orkaitę ir kepkite 1,5-2 valandas, kol pienas susigers į kruopas. Skanu keptas kruopas valgyti ir vienas, ir pagardinti jas uogiene.

Šokoladiniai putėsiai

Reikės: 150 ml graikiško jogurto, 100 g juodojo šokolado, šiek tiek kakavos miltelių

Gaminame: sulaužykite šokoladą gabaliukais ir ištirpinkite jį mikrobangų krosnelėje arba virš puodo su karštu vandeniu. Leiskite jam šiek tiek atvėsti ir dėkite į didesnį dubenį. Užpilkite maždaug pusantro karto didesniu graikiško jogurto kiekiu ir gerai viską suplakite mikseriu, kol masė taps kreminės konsistencijos.

Dėkite į šaldytuvą ir palikite porai valandų arba per naktį. Tuomet išdėliokite į atskirus puodelius ir skanaukite. Galite gardinti įvairiais priedais, tokiais kaip vaisiai ar uogos, ar tiesiog ant viršaus patarkuoti juodojo šokolado.

Prekybos tinklas primena, kad geriausius pasiūlymus lankytojai gali rasti ne tik reguliariai atnaujiname „Kainų kainos“ krepšelyje, bet naudotis ir kas savaitę skelbiamomis akcijomis, specialiais savaitgaliniais ir lojalumo kortelės „Ačiū“ pasiūlymais, vakarinėmis nuolaidomis bei dar daugiau sutaupyti per specialias muges, tokias kaip Grožio, Švaros ar Gyvūnų dienos.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder