Jums reikės:
Tešla:
1 stiklinės migdolų pieno
1 šaukštelio obuolių acto
2 stiklinių miltų
1 3/4 stiklinių cukraus
3/4 stiklinių kakavos
2 šaukštelių kepimo miltelių
1 šaukštelio druskos
1/2 stiklinės aliejaus
2/3 stiklinės obuolių uogienės
1 šaukšto vanilės ekstrakto
1 stiklinės verdančio vandens
Šokoladinis glajus:
1 stiklinės kakavos
1 1/2 stiklinės veganiško sviesto
4-5 stiklinės cukraus
2 šaukštelių vanilės ekstrakto
1/4-1/2 stiklinės migdolų pieno
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Ištepkite kepimo formas sviestu ir išklokite kepimo popieriumi.
Supilkite stiklinę migdolų pieno ir šaukštą acto. Išmaišykite ir atidėkite.
Dideliame dubenyje sudėkite miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius, druską. Išmaišykite.
Supilkite aliejų, uogienę, vanilę, pieno ir acto mišinį. Išplakite elektriniu plakikliu.
Sumažinkite plakiklio greitį ir supilkite verdantį vandenį. Išmaišykite. Tešla turėtų būti skysta.
Padalinkite tešlą į dvi dalis į kepimo formas. Kepkite 30-35 minutes, kol iškeps. Leiskite atvėsti.
Pagaminkite glajų:
Sudėkite kakavą į didelį dubenį, išmaišykite.
Sudėkite sviestą ir sumaišykite plakikliu. Sudėkite cukrų, pusę kiekio migdolų pieno, cukrų, vanilės ekstraktą. Plakite iki purios konsistencijos.
Pertepkite pyragus glajumi, sudėkite vieną ant kito, tepkite likusį kiekį ant viršaus. Skanaus.
Šaltinis: https://www.noracooks.com
Rašyti komentarą