Tobulybės viršūnė: kaip pasigaminti tinkamą vištienos sultinį

Kvapnaus ir sotaus sultinio dubenėlis su skrebučiais akimirksniu pakelia nuotaiką. Tai nėra moksliškai įrodyta, bet laiko patikrintas faktas.

Be to, vištienos sultinys yra sveikas.

Paruošti jį nėra sunku: pirmiausia reikia parinkti tinkamą vištieną.

Geriausias sultinys, žinoma, yra naminis vištienos.

Jei neturite naminės vištienos, visada galite naudoti parduotuvėje pirktą vištieną.

Sriubinė višta - tai vyresnė dedeklė, kuri atrodo "lieknesnė" nei broileris.

Sriubos vištienai virti prireiks daugiau laiko, tačiau iš jos gaminamas skaniausias sultinys, o mėsa nesubyra ir nesuyra kaip broilerių. 

Patarimas: jei ruošiate sultinį, virkite jį ne ilgiau kaip valandą.

Klasikiniam sultiniui gaminti imkite visą vištą, bet galite imti ir jos dalis, sriubos rinkinį ar net vištos šlauneles.

Geriausia neimti tik krūtinėlės - mėsa gali būti kieta, o sultinys bus nesultingas. 

Sultinys ruošiamas iš 1 vištos - 3 litrų sriubos.

Atsižvelgiant į tai, kad sultinys verda ilgai ir vanduo gali išvirti, iš pradžių reikėtų paimti apie 5 litrus vandens.

Patarimas: gaminimo metu stenkitės nepadauginti vandens, nes sultinys bus ne toks tirštas. Jei reikia įpilti daugiau vandens, įpilkite verdančio vandens.

Klasikinis sultinio pasirinkimas - morkos ir svogūnai, kuriuos taip pat galima pakepinti šiek tiek aliejaus.

Įdėkite grybų arba baltų džiovintų grybų, kad pagardintumėte patiekalą. 

Prieskoniai ir prieskoniai

Be druskos ir maltų pipirų, į sultinį įdėkite lauro lapą, pipirų žirnelius.

Taip pat galima pridėti čiobrelių, rozmarinų, salierų stiebų ir petražolių stiebų.

Kaip virti vištienos sultinį - klasikinis receptas 

Vištiena - 1 vnt.

Vanduo - 3 l.

Svogūnas - 1 vnt.

Morkos - 1 vnt.

Druska - žiupsnelis

Malti juodieji pipirai -  žiupsnelis

Įdėkite vištieną į puodą, užpilkite vandeniu - vanduo turi visiškai apsemti vištieną. Pagardinkite druska ir virkite ant silpnos ugnies 1,5 valandos. 

Patarimas: jei norite skaidraus sultinio, virdami nukoškite putas.

Sudėkite keliais gabalėliais supjaustytas morkas, svogūną - visą arba perpjautą per pusę, ir pipirus.

Virkite dar 1,5 valandos. Iš sultinio išimkite visas sudedamąsias dalis ir sultinį perkoškite per marlę.

Vištieną ir daržoves galima naudoti kituose patiekaluose.

Patarimas: sultinį galima laikyti šaldytuve 3-4 dienas arba sudėti į užtrauktuku uždaromus maišelius ir laikyti šaldiklyje dvi savaites.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder