Užšaldyti arba konservuoti obuolius

Užšaldyti arba konservuoti obuolius: neįprasti konservai žiemai

(2)

Obuoliai yra populiarūs ir prieinami vaisiai, kuriuos žiemai galima išsaugoti įvairiais būdais. Kai kurios namų šeimininkės domisi, kaip užšaldyti šviežius obuolius arba renkasi uogienių ir kompotų receptus.

Kaip užšaldyti obuolius su cukrumi žiemai

Obuolių uogienė - greitas receptas

obuoliai - 700 g;

cukraus - 400 g;

vandens - 150 ml.

Obuolius nuplaukite, supjaustykite gabalėliais, išimkite sėklas, nupjaukite žievelę ir kotelius.

Supjaustykite obuolius griežinėliais ir sudėkite į puodą storu dugnu.

Supilkite vandenį ir įberkite 200 g cukraus.

Nuolat maišydami užvirinkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite 30 minučių.

Suberkite likusį cukrų ir maišydami virkite dar 60 minučių.

Išplaukite konservavimo stiklainius karštu vandeniu su soda, tada juos kartu su dangteliais nuplikykite verdančiu vandeniu.

Sudėkite obuolių uogienę į stiklainius ir uždarykite.

Obuolių sultys

obuoliai - 1 kg;

cukraus - 1 kg.

Nuplaukite obuolius, pašalinkite šerdį ir kotelį, supjaustykite plonais griežinėliais.

Pasverkite obuolius ir užpilkite juos cukrumi tiek, kiek sveria obuoliai.

Palikite vaisius cukruje 12 valandų, kad išsiskirtų sultys.

Dėkite keptuvę su obuoliais ant ugnies ir maišydami kaitinkite mišinį.

Užvirinkite ir virkite 5 minutes.

Palikite uogienę visiškai atvėsti, tada vėl uždėkite ant ugnies ir virkite dar 5 minutes.

Pakartokite trečią kartą.

Po to uogienę supilstykite į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite dangteliais.

Obuoliai - žiemos receptas stiklainyje

obuoliai - 2 kg;

vandens - 2,5 litro;

cukraus - 130 g;

druskos - 20 g.

Sumaišykite vandenį, druską ir cukrų puode, pastatykite ant ugnies ir užvirkite sirupą.

Kruopščiai nuplaukite obuolius ir sudėkite juos į stiklainius.

Supilkite sirupą ant obuolių ir sandariai uždarykite stiklainį kaproniniu dangteliu. 

Patarimas: iš pradžių sirupo reikės papildyti, nes obuoliai jo daug sugers.

Kaip užšaldyti obuolius su cukrumi žiemai

obuoliai - 1 kg;

cukraus - 3 šaukštai.

Obuolius nuplaukite, supjaustykite skiltelėmis ir sudėkite ant kepimo skardos, išklotos popieriumi arba folija.

Viršų apibarstykite cukrumi ir dėkite į šaldiklį, kol užšals.

Tada išimkite obuolius, sudėkite juos į maišelį ir įdėkite atgal į šaldiklį.

obuoliu-sultys

Jei patiko straipsnis, nepamirškite pasidalinti su draugais Facebook!

Taip pat skaitykite:

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder