Sudėtis:
500 g varškės
1-2 kiaušiniai
2 šaukštai grietinės
1-2 šaukštai cukraus
1 puodelis miltų
0,5 šaukštelio sodos
žiupsnelis druskos
70 ml saulėgrąžų aliejaus
cukraus pudros
Gaminimas:
Varškę sutrinkite per sietelį.
Įmaišykite kiaušinį, išplaktą su cukrumi.
Tada grietinę, miltus, druską, sodą.
Viską gerai išmaišykite.
Svarbu: jei varškė skysta, pridėkite daugiau miltų.
Minkykite tešlą.
Darbinį paviršių pabarstykite miltais.
Iš varškės tešlos iškočiokite plonas dešreles.
Tada jas susmulkinkite.
Kepkite lazdeles augaliniame aliejuje iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Iškeptas lazdeles pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus!
Rašyti komentarą