Veganiškas majonezas puikiai tinka mėgstamiems šventiniams patiekalams – mišrainėms, salotoms, vieno kąsnio sumuštiniams ir kitiems patiekalams – gardinti. Norintiems jaustis lengviau po sočių šventinių valgių Šveicarijos supermaisto startuolio „Alver“ dietologai dalijasi gardaus veganiško majonezo receptu – kviečiame išbandyti!
Iš žemiau nurodytų ingredientų pagaminsite 1 ½ puodelio, arba 24 šaukštus, veganiško majonezo.
Paruošimo laikas: 10 min.
INGREDIENTAI
- 1/2 puodelio (120 ml) kambario temperatūros sojų pieno
- 1 v. š. „Alver Golden Chlorella®“ miltelių
- 2 v. š. „Alver“ Golden Pea Bio®“ miltelių
- 1 v. š. raudonojo arba baltojo vyno acto (galima keisti obuolių sidro actu)
- 1/4–1/2 a. š. smulkios jūros druskos
- 1 ½ a. š. Dižono garstyčių arba 1/2 a. š. garstyčių miltelių
- 1 puodelis neutralaus skonio aliejaus (saulėgrąžų, vynuogių kauliukų ar kito augalinio aliejaus)
- 1 a. š. šviežių citrinų sulčių (nebūtina)
- Žiupsnelis cukranendrių cukraus arba šiek tiek klevų sirupo (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS
- į virtuvės kombaino dubenį supilkite sojų pieną. Maišykite maždaug minutę arba tol, kol skystis pradės tirštėti.
- Į dubenį supilkite actą, citrinų sultis, įberkite druskos, „Golden Chlorella®“,„Golden Pea Bio®“ miltelių, pagardinkite garstyčiomis. Masę maišykite 30 sekundžių, kol ingredientai tolygiai pasiskirstys.
- Virtuvės kombainui veikiant, mažais lašeliais lašinkite aliejų, kol sulašinsite maždaug ketvirtadalį viso aliejaus (tai labai svarbu, kad masė sutirštėtų). Aliejų pilkite išties lėtai, jeigu skubėsite, majonezo masė gali nesutirštėti.
- Masei pradėjus tirštėti, likusį aliejų galite pilti ne lašeliais, o plona srovele.
- Supylę visą aliejų, šaukštu išmaišykite masę ir naudodami virtuvės kombainą maišykite dar 10 sekundžių.
- Paragaukite majonezo, jeigu reikia – įdėkite daugiau druskos ar saldiklio.
Sandariai laikomas majonezas šaldytuve gali išbūti 2–3 savaites. Šaldytuve laikomas majonezas dar labiau sutirštės, tad jei manote, kad majonezas pasidarė per tirštas, galite lėtai įmaišyti dar šiek tiek aliejaus.
PATARIMAS: majonezo gamybai naudokite kambario temperatūros ingredientus – taip pavyks išgauti kremiškesnę majonezo konsistenciją.
Šis veganiškas majonezas puikiai tiks bulvių, kopūstų, žuvies, vištienos ar brokolių salotoms gardinti, taip pat sumuštiniams. Jei nevalgote jūrų gėrybių ar mėsos, žuvį ir vištieną galite pakeisti avinžirniais ar kitomis ankštinėmis daržovėmis.
Rašyti komentarą