Gardus česnakinis padažas

Vietoj grietinės ir majonezo: gardus česnakinis padažas

Kvapnus naminis česnakinis padažas puikiai tinka prie mėsos, žuvies ir jūros gėrybių. Šis padažas labai tinka prie keptų ar virtų bulvių. Kitaip nei majonezą, šį padažą taip pat galima kepti orkaitėje.

Česnakų grietinėlės padažas

Labai subtilus padažas, puikiai tinkantis prie mėsos, jūros gėrybių ir makaronų.

Sudedamosios dalys:

sviesto - 1 valgomasis šaukštas;

grietinėlės, turinčios ne mažiau kaip 30 proc. riebumo, - 300 ml;

česnako - 5 skiltelės;

druskos, pipirų, muskato riešuto pagal skonį.

Įkaitinkite keptuvę ant silpnos ugnies ir ištirpinkite sviestą.

Česnaką išspauskite arba smulkiai sukapokite.

Nuolat maišydami svieste apie minutę pakepinkite česnaką. Supilkite grietinėlę į puodą ir užvirinkite.

Pagal skonį pagardinkite druska, pipirais ir muskato riešutu.

Kaitinkite ant silpnos ugnies 10-15 minučių, kol padažas sutirštės.

Česnakinis padažas su sūriu

Šiam receptui svarbu pasirinkti geros kokybės sūrį, kitaip padažas bus netolygus ir sluoksniuotas.

Sudedamosios dalys:

česnako - 3 skiltelės;

kietasis sūris - 100 gr;

30 % kremas - 100 ml;

druskos, pipirų pagal skonį.

Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.

Česnaką išspauskite per presą arba smulkiai susmulkinkite.

Sūrį, česnaką, grietinėlę, druską ir prieskonius sumaišykite geležiniame arba stikliniame inde.

Keptuvę su mišiniu pastatykite virš puodo su verdančiu vandeniu ir maišykite, kol padažas taps vientisas ir sutirštės.

Žaliasis padažas su skrudintais česnakais

Padažas su skrudintais česnakais yra labai kvapnus ir ne tokio aštraus skonio.

Sudedamosios dalys:

Petražolių ir kalendrų - 3-4 šakelės;

česnako - 3 skiltelės;

saulėgrąžų aliejaus - 100 ml;

druskos, pipirų pagal skonį.

Nuplaukite ir nusausinkite česnakus.

Kiekvieną gvazdikėlį perpjaukite per pusę, bet nelupkite.

Kiekvieną skiltelės pusę suvyniokite į foliją ir kepkite česnaką 30 minučių 180° temperatūroje.

Atvėsinkite česnakus ir išspauskite iš skiltelių paskrudintą minkštimą.

Česnaką, saulėgrąžų aliejų, druską, pipirus ir prieskonines žoleles sutrinkite blenderiu iki vientisos masės.

Česnakų ir grietinės padažas

Šis padažas puikiai tinka prie mėsos ir naminės šavarmos, taip pat kaip padažas salotoms gardinti.

Sudedamosios dalys:

česnako - 3-4 skiltelės;

krapų - nedidelė sauja;

grietinės 20% - 200 g;

marinuotas agurkas - 1 vnt;

druskos, pipirų pagal skonį.

Česnaką pertrinkite per presą, smulkiai supjaustykite žalumynus ir agurkus.

Sumaišykite ingredientus su riebia grietine ir pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais.

Marinuotus agurkus galima pakeisti šviežiais agurkais arba tiesiog išmesti.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder