Mūsų šalyje ispaniška kiaušinienė nėra labai populiari, nes paprastai visi laikosi įprasto kiaušinių kepimo būdo.
Knygos "Kasdienė Viduržemio jūros regiono virtuvė" autorė Sheela Prakash patikina, kad išbandę ispaniškąjį receptą kiaušinių niekada nebekepsite kitaip. Kiaušinienės paslaptis ji atskleidė savo rubrikoje cubbyathome.
Pavyzdžiui, šiame recepte naudojamas ne saulėgrąžų ar sviesto aliejus, o daug alyvuogių aliejaus - tiesą sakant, kepimo metu kiaušiniai jame apvoliojami. Galutinis rezultatas - kepti kiaušiniai labai traškiais, nėriniuotais kraštais ir burnoje tirpstančiu tryniu.
Kaip gaminti:
Į nedidelę keptuvę supilkite alyvuogių aliejų ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol jis labai įkais, bet nesudegs. Tada į nedidelį indą įmuškite kiaušinį ir įdėkite į keptuvę. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir kepdami kiaušinį apšlakstykite sviestu.
Kiaušinį išimkite skepetėle, kai baltymas pakils ir bus traškus, o kraštai - aukso spalvos, bet trynys vis dar bus žvilgantis. Tada įberkite žiupsnelį druskos ir juodųjų pipirų.
Rašyti komentarą