Virtuvės šefas atskleidė ispaniškos kiaušinienės paslaptį

Pagal receptą jis turėtų būti labai traškus.

Mūsų šalyje ispaniška kiaušinienė nėra labai populiari, nes paprastai visi laikosi įprasto kiaušinių kepimo būdo.

Knygos "Kasdienė Viduržemio jūros regiono virtuvė" autorė Sheela Prakash patikina, kad išbandę ispaniškąjį receptą kiaušinių niekada nebekepsite kitaip. Kiaušinienės paslaptis ji atskleidė savo rubrikoje cubbyathome.

Pavyzdžiui, šiame recepte naudojamas ne saulėgrąžų ar sviesto aliejus, o daug alyvuogių aliejaus - tiesą sakant, kepimo metu kiaušiniai jame apvoliojami. Galutinis rezultatas - kepti kiaušiniai labai traškiais, nėriniuotais kraštais ir burnoje tirpstančiu tryniu.

Kaip gaminti:

Į nedidelę keptuvę supilkite alyvuogių aliejų ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol jis labai įkais, bet nesudegs. Tada į nedidelį indą įmuškite kiaušinį ir įdėkite į keptuvę. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir kepdami kiaušinį apšlakstykite sviestu.

Kiaušinį išimkite skepetėle, kai baltymas pakils ir bus traškus, o kraštai - aukso spalvos, bet trynys vis dar bus žvilgantis. Tada įberkite žiupsnelį druskos ir juodųjų pipirų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder