Visą laiką sušius valgėme neteisingai: ukrainiečių kulinarijos ekspertas pasidalijo patarimais
"Visą gyvenimą sušius valgėme neteisingai, - teigė E. Klopotenko.
Pasak kulinaro, pirmiausia žuvį reikia pamerkti į sojų padažą, tada vėl uždėti ant ryžių, o jau tada valgyti viską kartu.
"Taip sojų padažas neužgožia ryžių skonio ir viskas burnoje tampa itin subalansuota ir teisinga.
Pabandykite, pajuskite, ir tada galėsite pasakyti, kad Klopotenka vėl klysta", - pridūrė ekspertas.
Šis metodas galimas tik tiems suktinukams, kuriuose žuvis yra viršuje.
"Japonijoje valgoma tik tokiu būdu, ir ten beveik nėra suktinukų, ten yra sašimi", - pažymėjo Klopotenko.
Pasak virėjo, jei visą suktinuką pamerkiame į padažą, tai tarsi jį sugeriame.
Klopotenko yra vienas iš socialinio projekto "Cult Food", kuriuo siekiama pakeisti maisto kultūrą, įkūrėjų.
2021 m. J. Klopotenko buvo įtrauktas į "The World's 50 Next" - sąrašą žmonių, darančių įtaką pasaulio gastronomijos ateičiai, kurį pristato "The World's 50 Best Restaurants".
Rašyti komentarą