Mitybos ekspertai įvardijo 7 daržoves, turinčias daugiau vitamino C nei apelsinas
Laimei, yra nemažai daržovių, kurios turi dar daugiau vitamino C nei apelsinas, bet yra nerūgščios ir švelnesnio skonio.
Vitaminas C itin svarbus imuninei sistemai, odos sveikatai, kolageno gamybai ir geležies pasisavinimui. Tad šios daržovės gali tapti puikia alternatyva citrusams.
Raudonoji paprika
Vienas puodelis smulkintos raudonosios paprikos turi apie 118 mg vitamino C. Ji salstelėjusi, sultinga ir visiškai nerūgšti.
Brokoliai
Viename puodelyje virtų brokolių – apie 102 mg vitamino C. Švelnaus skonio daržovė, kuri puikiai tinka garinta ar troškinta.
Kale (lapinis kopūstas)
Maždaug 100 g žalių lapinių kopūstų suteikia apie 93 mg vitamino C. Lapai nėra rūgštūs, bet kupini maistinių medžiagų.
Briuselio kopūstai
Puodelyje žalių briuselio kopūstų – apie 75 mg vitamino C. Švelniai salstelėję, ypač jei iškepami orkaitėje.
Čili pipirai
Pusė puodelio žalių čili pipirų suteikia net 108 mg vitamino C. Jie gali būti aštrūs, bet ne rūgštūs – tad tinka tiems, kurie vengia citrusinių vaisių.
Kohlrabi (gūžinis ropės kopūstas)
Viename puodelyje – apie 84 mg vitamino C. Ši traški daržovė turi švelnų, lengvai saldų skonį, primenantį ropę ar kopūstą.
Špinatai
¾ puodelio virtų špinatų suteikia apie 60 mg vitamino C. Jie švelnaus skonio, puikiai dera su įvairiais patiekalais.
Jei citrusinių vaisių rūgštumas tau nėra priimtinas, vitaminą C gali gauti iš švelnesnių, nerūgščių daržovių.
Paprikos, brokoliai, lapiniai ir briuselio kopūstai ar špinatai ne tik aprūpina organizmą didesniais vitamino C kiekiais nei apelsinas, bet ir suteikia daugybę kitų naudingų maistinių medžiagų.
Šaltinis: realsimple.com

Rašyti komentarą