Pajūryje svečius stebino unikalus renginys: į ypatingą pasaką leidosi ir Daina Bosas
Viena garsiausių šalies virtuvės šefių bei restorano „ToLi nuo klasikos“ šeimininkė Lina Žilevičė pirmoji, kuri sukūrė unikalią gastronominę koncepciją.
„Degustacines vakarienes daro daugelis, o štai gastronominio teatro Lietuvoje nepamatysi dažnai. Tik vakaro gale papasakoju apie visą kelionę, pateisindama kiekvieną ragautą ingredientą“, – apie gastronominį teatrą pasakoja Lina Žilevičė, kuri pati kaskart tampa pagrindiniu gastronominio spektaklio personažu ir susirinkusiuosius žavi ne tik savo išradingumu, fantazija, bet ir išskirtine charizma bei aktoriniais sugebėjimais.
Kiekvienai tokiai patirčiai restorano kolektyvas ruošiasi ne vieną mėnesį. Kaip pasakoja idėjos autorė, kūryba prasideda nuo gilios analizės ir pasidalinimo savo mintimis, kaip kiekvieną temą atskleisti maisto lėkštėse, gėrimų taurėse ir komandos išvaizdoje, o kiekvienas komandos narys tampa teatro personažu, iki tobulumo repetuojant kiekvieną sceną.
Unikalų gastronominio teatro konceptą yra pamėgę ir verslininkai Antanas bei Daina Bosai, kurie tokiame renginyje dalyvavo jau ketvirtą kartą. Ir šį kartą Daina Bosas negalėjo atsistebėti kūrėjos fantazija ir pripažino – nors ir mėgsta eiti miegoti anksti, iš šio renginio pavyko išeiti tik po vidurnakčio.
„Kiekvieną kartą dalyvaudama susimąstau, iš kur pas žmogų tiek išmonės ir kūrybingumo visą tai padaryti. Ant kiekvienos taurės, kiekvienos lėkštės, kiekviename ingrediente, detalėje, pasakojamoje istorijoje – tai visiškai kitas lygis, kuris neturi ribų. Net mano vyras, kiekvieną kartą stebisi, iš kur tiek fantazijos. Mes lankomės geriausiuose restoranuose visame pasaulyje, bet tai, ką daro Lina yra unikalu. Labiausiai, ko aš tikiuosi, kad ji bus įvertinta „Michelin“ žvaigždute“, – sako Daina Bosas.
„La troškinys“, „Haris Poteris“, Salvadoras Dali, grupė Queen, „Matrica“, Remarkas, Mulen Ružas – tai tik keletas iš temų, kuriomis svečius stebina restorano šeimininkė, lėkštėse pindama netikėtus skonius, kurdama įtraukiančias istorijas, o kiekvieną patiekalą paversdama tikrais meno kūriniais.
Rašyti komentarą