Šis ryžių ir jūros gėrybių patiekalas, iškeptas restorano Meatbusters kepėjų Mindaugo Galvelio ir Aurelijaus Bagočiūno bei svėrė 120 kg.
Jai iškepti prireikė 1,78 m skersmens, 1,5 m vidinio skersmens, o su rankena 3,01 m ilgio keptuvės, 45 l žuvies sultinio, sunaudota 25 kg apvaliųjų ryžių, 12 kg menkės filė, 10 kg jūros gėrybių mišinio, 7,5 kg šaldytų daržovių, 5 l aliejaus, po 5 kg agurkų, apelsinų, midijų, paprikos, 2 kg stintų ir įvairių prieskonių.
Paelija – tai ryžių ir jūros gėrybių – žuvies arba vėžiagyvių derinio, patiekalas, kilęs iš dabartinės Valensijos (Ispanija) paplito pasaulyje, todėl gan dažnai vietoje jūros gėrybių į jį dedami skirtingi, būdingi atskirai vietovei, produktai, pavyzdžiui, šonkauliai, triušiena ar vištiena.
Registravus išskirtinio dydžio paeliją visi norintieji „Palangos stintos“ dvidešimtojo festivalio dalyviai ir svečiai galėjo pasivaišinti ne tik šiuo patiekalu, bet ir 500 litrais žuvienės, išvirtos ir dalintos galiūno Vido Blekaičio kartu su kitais padėjėjais-virėjais.
Šventės dalyviai šių žuvies patiekalų skonį įvertino auka, skirta paremti jau nuo Rusijos okupantų išlaisvintai Bučai (Ukraina), kuri yra Palangos miesto partnerė.
Kitu išskirtiniu pasiekimu pripažintas 1,15 m ilgio 25 cm skersmens ir 12,5 cm gylio 2012 metais įsteigto „Stintų ordino“ samtis.
Ordino nariai yra rinktinių valgių mėgėjų ir žinovai, todėl samtį jie pasirinko savo ženklu.
Rašyti komentarą