Aukštosios virtuvės skonis namuose: rizoto su grybais 

Itališkas rizotas - tikras malonumas gurmanams ir tradicinės virtuvės žinovams. Šis kreminis patiekalas turi daugybę regioninių variantų, tačiau kiekvienas iš jų yra jaukumo ir svetingumo kvintesencija. Risotto puikiai tinka bet kokiai šventei, nesvarbu, ar tai būtų šeimos pietūs, ar vakarienė su ypatingais svečiais.

Paruošti skanų rizotą nėra sudėtinga užduotis, jei laikysitės kelių paprastų taisyklių: prieš pradėdami gaminti pasiruoškite visus reikiamus ingredientus.

Naudokite tinkamos rūšies ryžius, pavyzdžiui, arborio. Nuolat maišykite patiekalą, kad išsiskirtų krakmolas. Įdėkite kokybiško alyvuogių aliejaus ir parmezano. 

Ingredientai:

- 200 g apvalių ryžių

- 200 g voveraičių

- 0,5 svogūno

- 0,5 sultinio kubelio

- 70 ml sauso baltojo vyno

- 1 skiltelė česnako

- 50 g špinatų

- 20 g parmezano

- 30 ml alyvuogių aliejaus

- druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimo būdas:

Pirmiausia smulkiai supjaustykite svogūną, grybus supjaustykite plokštelėmis. Svogūnus pakepinkite šaukšte alyvuogių aliejaus, kol taps skaidrūs, sudėkite grybus, išmaišykite ir kelias minutes pakepinkite.

Tada sudėkite nuplautus ryžius ir dar minutę pakepinkite. Supilkite vyną ir 5 minutes garinkite.

Špinatus, česnaką, pusę parmezano ir alyvuogių aliejų sumaišykite iki vientisos masės (jei mišinys per tirštas, įpilkite šiek tiek sultinio).

Kai vynas išgaruos, palaipsniui supilkite sultinį ir virkite ant silpnos ugnies. Kai ryžiai bus beveik išvirę, supilkite špinatų pesto, išmaišykite ir virkite dar 1,5-2 min.

Pabaigoje pabarstykite rizotą likusiu parmezanu ir mėgaukitės puikiu skoniu!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder