Jei kada nors susimąstėte, ar galima iškepti blynus be miltų – atsakymas taip. Kai kuriuose receptuose miltai pakeičiami manų kruopomis, avižiniais dribsniais (avižiniais blynais) ar krakmolu. Tačiau egzistuoja ir visiškai beangliavandeniai variantai. Tokie blynai pagal skonį primena ne klasikinius, o labiau omletą, tačiau tinka laikantis dietos ar sergant diabetu.
Blynai be miltų ir krakmolo
Šiame recepte naudojami tik du pagrindiniai ingredientai – kiaušiniai ir minkštas sūris. Taip pat reikės šiek tiek aliejaus kepimui ir blenderio tešlai paruošti.
Ingredientai:
-
4 maži arba 3 dideli kiaušiniai;
-
150 g kreminio sūrio.
Iš šio kiekio išeis maždaug 10 vidutinių blynų.
Kiaušinius ir sūrį iš anksto išimkite iš šaldytuvo – jie turi pasiekti kambario temperatūrą, kad tešla būtų vientisa. Jei norite, kad blynai būtų purus, įdėkite žiupsnelį sodos, o taip pat druskos ir cukraus pagal skonį.
Paruošimas
Į blenderio indą įmuškite kiaušinius, sudėkite kremą sūrį, įberkite sodos, druskos ir, jei norite saldesnių blynų, šiek tiek cukraus. Viską išplakite iki visiškai vientisos, glotnios masės. Įpilkite šaukštą aliejaus, dar kartą sumaišykite ir palikite tešlą trumpam pastovėti.
Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus – svarbu, kad ji turėtų gerą nelipnų paviršių, nes kitaip blynai gali plyšti. Supilkite po pusę samtelio tešlos ir kepkite plonus, auksinės spalvos blynelius.
Patarimai
Paruoštus blynus geriausia suvalgyti iš karto, nes jie greitai genda. Išvaizda jie beveik nesiskiria nuo įprastų, o skonis primena sūrinį omletą.
Į tokius blynus galite dėti bet kokį įdarą – tiek saldų, tiek sūrų.
Puikiai dera su bananu ir sutirštintu pienu, o iš nesaldžių variantų – su raudona žuvimi.
Rašyti komentarą