Desertas „Anna Pavlova“ pavyks iš pirmo karto ir bus skanesnis nei restorane: paprastas receptas
Ingredientai:
- 350 g cukraus pudros
- 6 kiaušinių baltymai
- 1 a.š. krakmolo
- 1 a.š. vyno acto
- 600 ml riebios grietinėlės
- 50 g cukraus pudros
- Šviežios uogos
Gaminimas:
Šaltus baltymus supilkite į švarią, šaltą dubenį ir plakite mikseriu, pamažu berti cukraus pudrą, kol masė sutirštės.
Atskirame indelyje sumaišykite krakmolą ir actą, tada įmaišykite į baltymus, nepertraukiamai plakdami.
Ant kepimo skardos su pergamentu dėkite konditerinį žiedą ar atsegamą formą. Įdėkite beze masę, šiek tiek suformuokite įdubimą viduryje.
Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 160°C, sumažinus iki 140°C, apie 1 valandą. Biskvitas turi išlikti baltas, bet sutvirtėti. Palikite atvėsti orkaitėje bent 1 valandą, geriausia – per naktį.
Paruoškite kremą: plakite grietinėlę su cukraus pudra iki standumo. Į vidų įdėkite kremą, viršuje – uogas ir mėtos lapelius. Patiekite supjaustytą porcijomis ir pabarstytą cukraus pudra.

Rašyti komentarą