Desertas „Anna Pavlova“ pavyks iš pirmo karto ir bus skanesnis nei restorane: paprastas receptas

„Anna Pavlova“ – desertas, kurį mėgsta daugelis: puri beze plikytinė masė, kremas ir citrinų kurdas sukuria nepakartojamą skonio harmoniją. Jei iki šiol bijojote imtis šio recepto, dabar jis bus visiškai prieinamas.

Ingredientai:

  • 350 g cukraus pudros
  • 6 kiaušinių baltymai
  • 1 a.š. krakmolo
  • 1 a.š. vyno acto
  • 600 ml riebios grietinėlės
  • 50 g cukraus pudros
  • Šviežios uogos

Gaminimas:

Šaltus baltymus supilkite į švarią, šaltą dubenį ir plakite mikseriu, pamažu berti cukraus pudrą, kol masė sutirštės.

Atskirame indelyje sumaišykite krakmolą ir actą, tada įmaišykite į baltymus, nepertraukiamai plakdami.

Ant kepimo skardos su pergamentu dėkite konditerinį žiedą ar atsegamą formą. Įdėkite beze masę, šiek tiek suformuokite įdubimą viduryje.

Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 160°C, sumažinus iki 140°C, apie 1 valandą. Biskvitas turi išlikti baltas, bet sutvirtėti. Palikite atvėsti orkaitėje bent 1 valandą, geriausia – per naktį.

Paruoškite kremą: plakite grietinėlę su cukraus pudra iki standumo. Į vidų įdėkite kremą, viršuje – uogas ir mėtos lapelius. Patiekite supjaustytą porcijomis ir pabarstytą cukraus pudra.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder