Dietinė „Mimoza“: receptas tiems, kurie skaičiuoja kalorijas

Tai būtent tas atvejis, kai tradicinis skonis išlieka, o nieko nereikalingo nelieka. Lengva tekstūra, didelis baltymų kiekis ir minimalus riebalų kiekis paverčia šias salotas universaliu pasirinkimu – pusryčiams, pietums ar vakarienei.

Laikais, kai norime valgyti skaniai, įvairiai ir kartu išlikti geros formos, mėgstama klasika įgauna naują skambesį. 

Maisto tinklaraštininkė Mil Alexx pasidalijo savo legendinės „Mimozos“ interpretacija – patiekalu, kuris atrodo taip pat šventiškai, tačiau pasižymi subalansuota sudėtimi ir puikiai tinka tiems, kurie rūpinasi mityba.

Ingredientai:

  • virtos bulvės – 2 vnt.
  • virtos morkos – 2 vnt.
  • virti kiaušiniai – 4 vnt.
  • tunas savo sultyse – 2 skardinės
  • grietinė – 60 g
  • garstyčios – 15 g
  • druska
  • pipirai

Paruošimas:

Nedideliame dubenyje sumaišykite grietinę su garstyčiomis.

Išvirkite bulves, morkas ir kiaušinius. Leiskite daržovėms atvėsti, kad jas būtų lengva pjaustyti ir jos nevirstų tyre.

Stilingam patiekimui galite naudoti maždaug 16 cm skersmens konditerinį žiedą, tačiau tiks ir bet kuri gilesnė forma.

Dėliokite sluoksnius tokia seka: tunas, tarkuotos bulvės (aptepamos padažu), smulkiai tarkuoti kiaušinių baltymai, tarkuotos morkos, vėl lengvas padažo sluoksnis ir galiausiai „saulėtas“ klasikinės „Mimozos“ sluoksnis – tryniai.

Viršų papuoškite tvarkingu padažo tinkleliu – salotos atrodys lyg ką tik patiektos stilingoje kavinėje.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder