Primygtinai rekomenduoju g r i e ž t a i atsisakyti keptų ir rūkytų produktų, kurie labai kenkia sveikatai ir sukelia rimtą riziką kada nors gyvenime susirgti vėžiu. Jeigu kepame mėsą aukštesėje negu 120 C temperatūroje, susidaro pavojingasis akrilamidas, kurio būna ir duonos plutose, skrudintose kavos pupelėse, sausainiuose. Mėsą ir žuvį ne kepkime, o tiesiog išvirkime vandenyje.
TOP
Nauji
Rašyti komentarą
Primygtinai rekomenduoju g r i e ž t a i atsisakyti keptų ir rūkytų produktų, kurie labai kenkia sveikatai ir sukelia rimtą riziką kada nors gyvenime susirgti vėžiu. Jeigu kepame mėsą aukštesėje negu 120 C temperatūroje, susidaro pavojingasis akrilamidas, kurio būna ir duonos plutose, skrudintose kavos pupelėse, sausainiuose. Mėsą ir žuvį ne kepkime, o tiesiog išvirkime vandenyje.
Dėmesio! Jūs skaitote komentarų skiltį. Komentarus rašo naujienų portalo VE.lt skaitytojai. Nuomonės nėra redaguojamos ar patikrinamos. Skaitytojų diskusijos turinys neatspindi redakcijos nuomonės.