Ekonomiškas, sotus ir itin lietuviškas patiekalas pagal Kotryną Starkienę: taps bulvių mėgėjų favoritu
(1)O šį kartą jie bus ne tik sotūs, bet ir itin ekonomiški. Visa tai – TV3 laidoje „Kotrynos burtai“.
„Šį kartą ruošiu kopūstais įdarytas bulves bei sausainius, kuriems pagaminti puikiai tiks įvairūs šokoladiniai saldainiai, karamelės ar net zefyrai!
Šį kartą laidoje – ne tik skanūs, bet ir ekonomiški patiekalai“, – žada Kotryna ir kviečia žiūrovus maloniems eksperimentams virtuvėje.
Pagrindinio patiekalo receptu Kotryna dalijasi jau dabar, o kaip paruošti desertą, sužinosite laidoje.
Įdarytoms bulvėms reikės:
- 6 didelių bulvių;
- pusės kininio kopūsto;
- pusės nedidelio poro;
- puodelio pieno;
- šaukštelio garstyčių;
- saujos tarkuoto čederio sūrio;
- sviesto;
- šaukšto grietinės;
- kelių marinuotų agurkų;
- krapų;
- druskos;
- pipirų.
Gaminimo eiga:
- Bulves gerai nuplaukite ir subadykite šakute. Patepkite alyvuogių aliejumi, sudėkite ant skardos ir pašaukite į iki 200 C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie valandą, kol taps minkštos, o tuomet palikite atvėsti.
- Per tą laiką susmulkinkite kininį kopūstą, o porą supjaustykite. Į puodą įdėkite gabalėlį sviesto ir suberkite kopūstą. Jį gerai apkepinkite, o tada sudėkite porus. Viską gerai išmaišykite, supilkite pieną, įdėkite druskos, pipirų ir garstyčių, o tuomet palikite troškintis ant nedidelės ugnies.
- Bulvių viršūnes nupjaukite ir išskobkite vidų. Išskobtas bulves vėl pašaukite į orkaitę dešimčiai minučių, o bulvių minkštimą sudėkite į ištroškintus kopūstus. Viską gerai sugrūskite bulvių grūstuve.
- Suberkite sūrį, grietinę, viską išmaišykite ir šaukštu sudėkite įdarą į bulves. Tuomet pašaukite jas atgal į orkaitę ir kepkite tol, kol įdaras gražiai apskrus. Iškepusias bulves pabarstykite krapais bei smulkiai supjaustytais marinuotais agurkėliais.
Skanaus!
„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3!
Rašyti komentarą