Vienas pagrindinių bulvių ruošimo būdų – virimas. Tačiau jį galima pakeisti sveikesne alternatyva, kuri taip pat padeda sutaupyti šiek tiek laiko. Apie tai rašo „Mirror“.
Kulinarijos ekspertai iš „Epicurious“ ir „Epi Test Kitchen“ siūlo bulves gaminti garuose. Pasak jų, šis būdas yra ne tik greitesnis nei virimas vandenyje, bet ir geriau išsaugo natūralų bulvių skonį bei maistines medžiagas.
„Užvirti pilną puodą vandens bulvėms gali užtrukti iki 25 minučių, priklausomai nuo gumbų dydžio, tuo tarpu gaminant garuose reikia tik nedidelio kiekio vandens ir užduotis atliekama beveik perpus greičiau“, – teigiama straipsnyje.
Vandens taupymas aiškinamas tuo, kad garams susidaryti reikia tik nedidelio jo kiekio, o ne viso puodo.
Norint paruošti bulves garuose, prireiks minimalios įrangos – tik puodo ir garų krepšelio.
Bulves reikėtų lupti kuo ploniau arba palikti su lupena, priklausomai nuo pageidavimų, ir supjaustyti maždaug vienodo dydžio gabalėliais, kad jos išvirtų tolygiai.
Kai tik vanduo puode pradeda virti, bulves reikia sudėti į krepšelį ir garinti apie dešimt minučių, kol jos suminkštės. Po to jas galima pabarstyti druska, pipirais, prieskoniais arba įdėti šiek tiek sviesto ar aliejaus.
Ekspertai tikina, kad garuose paruoštos bulvės yra itin skanios ir puikiai dera su įvairiais patiekalais – nuo keptos mėsos ir žuvies iki vegetariškų patiekalų.
Jos taip pat puikiai tinka bulvių salotoms arba gali būti tiesiog pabarstytos svogūnais kaip lengvas ir skanus garnyras.

Rašyti komentarą