
Gaminama penkias minutes, suvalgoma dar greičiau: šio pikantiškų pomidorų recepto paprašys visi svečiai
Pomidorus galima ne tik valgyti vienus, bet ir ruošti iš jų daugybę skanių salotų – ypač su grietine, žolelėmis ar sūriu. Jie puikiai dera su daugeliu ingredientų ir visada suteikia patiekalui šviežumo ir sultingumo.
Tačiau šiandien siūlome kitą variantą – aromatingą užkandį iš marinuotų pomidorų. Jis ruošiamas labai paprastai, o gaunamas rezultatas yra toks ryškus, kad tikrai taps mėgstamiausiu jūsų stalo patiekalu. Recepto su mumis pasidalino Instagram puslapis „ talli_sun “.
Kaip paruošti užkandį iš pomidorų
Ingredientai:
Vyšniniai pomidorai – 500 g
petražolės, žali svogūnai, bazilikas
česnakas – 5-7 skiltelės
kalendra – 1 šaukštelis
pipirai – 0,5 šaukštelio
vanduo – 500 ml
druska – 1 šaukštas
cukrus – 1 šaukštas
pomidorų pasta – 150 g
actas – 2–3 šaukštai
Gaminimo būdas:
1. Pomidorus supjaustykite per pusę.
2. Susmulkinkite žoleles.
3. Prie žolelių pridėti kalendrą, pipirus, sutrintą česnaką.
4. Gerai išmaišyti.
5. Į vandenį įdėti druskos, cukraus, pomidorų pastos, acto, išmaišyti iki vienalytės masės.
6. Į stiklainį sluoksniais sudėti žoleles ir pomidorus, užpilti vandeniu su pomidorais.
7. Palikti šaldytuve mažiausiai per naktį.
Skanaus!
Rašyti komentarą