Ingredientai:
Tešlai:
150 g suminkštinto sviesto,
50 g smulkaus cukraus,
100 g šviesaus rudojo minkšto cukraus,
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto,
1 didelis kiaušinis,
250 g paprastų miltų,
¼ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
100 g pieno arba juodojo šokolado drožlių.
Papuošimui:
60 g ištirpinto juodojo šokolado,
60 g karališkojo glajaus cukraus (sumaišyto su 2 arbatiniais šaukšteliais vandens),
20 „Maltesers" saldainių,
5 šokoladiniai sumuštiniai su kremo įdaru (sausainiai),
10 karamelės įdaru užpildytų šokoladinių saldainių.
Paruošimas:
1 žingsnis: Įkaitinkite orkaitę iki 180°C (160°C su ventiliatoriumi) / 4 dujų žymės ir dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
Sviestą ir cukrų plakite elektriniu plaktuvu, kol masė taps puri ir šviesi. Įmuškite vanilę ir kiaušinį, ir vėl plakite, kol viskas gerai susimaišys. Mediniu šaukštu įmaišykite miltus ir kepimo miltelius, kol gausite kietą tešlą, tada įmaišykite šokolado drožles.
2 žingsnis: Tešlą padalinkite į 20 gabalėlių ir suformuokite rutuliukus. Išdėliokite ant paruoštų kepimo skardų, palikdami pakankamai vietos, kad sausainiai galėtų plėstis (gali tekti kepti keliais etapais).
Sausainių viršų švelniai paspauskite delnu arba stiklinės dugnu. Kepkite sausainius 10–12 minučių, kol kraštai taps auksinės spalvos, tada palikite atvėsti ant kepimo skardų 10 minučių. Perkelti ant grotelių ir leiskite visiškai atvėsti.
3 žingsnis (vorų sausainiams): Prieš save išdėliokite 10 atvėsusių sausainių. Ištirpintą šokoladą supilkite į konditerinį maišelį, o karališkąjį glajų – į kitą, tada nukirpkite maišelių galus žirklėmis.
Ant dviejų „Maltesers" saldainių nugarėlės užlašinkite karališkojo glajaus tašką ir uždėkite juos ant vieno sausainio, kad suformuotumėte voro galvą ir kūną. Pakartokite su likusiais devyniais sausainiais ir likusiais „Maltesers". Šokoladu nupieškite aštuonias voro kojas aplink vorų kūnus.
Ant galvų nupieškite du mažus karališkojo glajaus taškus, kad sukurtumėte akis, tada ant akių nupieškite labai mažus šokolado taškus, kad sukurtumėte vyzdžius. Jei norite, papuoškite kūnus karališkuoju glajumi.
4 žingsnis (šikšnosparnių sausainiams): Prieš save išdėliokite likusius 10 sausainių. Atskirkite šokoladinius sumuštinius su kremo įdaru ir atsargiai nugramdykite kremo įdarą nuo šokoladinių sausainių gabalėlių.
Mažu dantytu peiliu šokoladinius sausainių gabalėlius supjaustykite pusapvaliais.
Karališkuoju glajumi priklijuokite karamelės įdaru užpildytą šokoladinį saldainį į kiekvieno atvėsusio sausainio vidurį, tada naudokite šiek tiek daugiau glajaus, kad priklijuotumėte šokoladinio sausainio pusapvalį iš abiejų šokoladinių saldainių pusių, kad padarytumėte šikšnosparnio sparnus. Karališkuoju glajumi ir ištirpintu šokoladu nupieškite akis ant šokoladinių saldainių.
Šaltinis: www.bbcgoodfood.com

Rašyti komentarą