Itališkas kriaušių pyragas: greičiau užkaiskite arbatinuką – užtruks 5 minutes, o skonis priblokš
Paimame kambario temperatūros produktus. Į dubenėlį įmušame 1 kiaušinį, įdedame įprastą (100 g) ir vanilės cukrų (8 g). Išplakame maišytuvu. Tada įpilame pieno (60 ml) ir augalinio aliejaus (60 ml). Vėl išplakame maišytuvu.
Palaipsniui įberkime persijotą miltų (160 g) su kepimo milteliais (10 g). Išmaišykime. Kepimo formą ištepkime augaliniais aliejais, supilkime tešlą.
Kriaušes (4 vnt.) nulupame, supjaustome per pusę, pašaliname vidų su kauliukais. Supjaustome plonais griežinėliais, sudedame į tešlą ir įspaudžiame. Viršų patepame išlydytu sviestu ir gausiai pabarstome cukrumi ir cinamonu.
Kepame itališką kriaušių pyragą orkaitėje. Jis gaunasi labai gražus ir skanus, su nuostabiu aromatu. Vieno gabalėlio tikrai nepakaks. Ir net antro gabalėlio norėsis dar.

Rašyti komentarą