Karameliniai, bananiniai ar su bulvėmis: 4 vaflių receptai - išsirinksite savo mėgstamiausią!

Norintiems skaniai paminėti Tarptautinę vaflių dieną, „Lidl" ekspertai rekomenduoja išmėginti skirtingus vaflių receptus, taip pat papildyti juos sveikais ingredientais – vaisiais ar daržovėmis.

Iš viso siūlome net 4 receptus, iš kurių tikrai išsirinksite savo mėgstamiausią:

Gardžiai popietei – belgiškų vaflių receptas

Jums reikės:

  • 260 g miltų
  • 250 ml pieno
  • 4 kiaušinių
  • 125 g sviesto
  • 4 v. š. cukraus 
  • 0,5 a. š. vanilinio cukraus
  • 0,5 a. š. kepimo miltelių
  1. Pirmiausia, atskirkite kiaušinio trynius ir baltymus, ištirpdykite sviestą.
  2. Sumaišykite trynius, cukrų, vanilinį cukrų ir išplakite iki purumo. Supilkite pieną, suberkite persijotus miltus kartu su kepimo milteliais ir viską dar kartą gerai išmaišykite.
  3. Galiausiai, supilkite ištirpdytą ir atvėsintą sviestą.  
  4. Kiaušinio baltymus elektriniu plakikliu išplakite iki standumo ir atsargiai įmaišykite į turimą masę. Palikę tešlą pabrinkti 10 min., paskui kepkite gerai įkaitintoje vaflinėje iki rudumo. 
  5. Norėdami išlaikyti belgišką autentiką, vaflius pagardinkite vyšniomis.

Mėgstantiems sūriau: vafliai su špinatais ir pomidorais

Jums reikės:

  • 300 g miltų
  • 400 g pasukų
  • 120 g išlydyto sviesto
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • Žiupsnelio druskos
  • Žiupsnelio juodųjų pipirų
  • 1 v. š. cukraus
  • 300 g čederio sūrio
  • Saujos špinatų
  • 50 g keptų pomidorų
  1. Dubenyje sumaišykite miltus, druską, pipirus ir cukrų. Tuomet supilkite pasukas ir atšaldytą lydytą sviestą. Maišykite šaukštu tol, kol tešla pasidarys vientisa. 
  2. Tada įberkite sūrio, špinatų bei pomidorų. Maišykite, kol viskas pasiskirstys tolygiai. Jei reikia, reguliuokite tešlos skystumą pasukomis ar miltais.  
  3. Vaflinę patepkite aliejumi, pilkite tešlos tiek, kad uždengtų griovelius ir kepkite, kol gražiai paruduos. 
  4. Iškeptus vaflius valgykite su jogurtu ar grietinės padažu, pagardintu šviežiomis žolelėmis. Jei norite sotesnių vaflių, šalia puikiai tiks rūkyta lašiša. 

Bananų ir riešutų sviesto vafliai

Jums reikės:

  • 2 didelių, gerai prinokusių bananų
  • 190 g žemės riešutų sviesto
  • 2 kiaušinių
  • 60 g smulkių, greitai paruošiamų avižinių dribsnių
  • 0,5 a. š. valgomosios sodos
  • Šviežio medaus, uogų, šokolado, migdolų ar mėtų patiekimui
  • 0,5 v. š. kokosų aliejaus
  1. Pirmiausia, gerai sutrinkite bananus šakute, įkrėskite žemės riešutų sviestą, plaktus kiaušinius, avižinius dribsnius bei valgomąją sodą. Gerai išmaišę, palikite tešlą pastovėti 10 min. 
  2. Įkaitintą vaflinę patepkite kokosų aliejumi ir pilkite tešlos tiek, kad užlietų griovelius. Kepkite, kol vafliai paruduos. 
  3. Patiekdami paskaninkite patiekalą medumi, uogomis, riešutais, šokoladu ar mėtų lapeliais. 

Vafliai sveikiau: su varške ir avižų miltais

Jums reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 200 g varškės
  • 100 ml kefyro
  • 160 g „Speltos" miltų
  • 2 v. š. avižų miltų 
  • 0,5 a. š. kepimo miltelių
  • 0,5 v. š. kokosų aliejaus
  • Bananų, braškių ar kivių patiekimui
  1. Varškę išplakite kartu su kiaušiniais. Tuomet ištirpinkite kokosų aliejų ir pilkite kartu su kefyru. Gerai išmaišykite, kol masė taps vientisa. 
  2. Miltus suberkite kartu su kepimo milteliais, kol tešla taps klampi ir tiršta. 
  3. Įkaitinę vaflinę, dėkite šaukštą tešlos ir kepkite, kol vafliai paruduos. 
  4. Patiekdami apšlakstykite vaflius klevų sirupu, bananais, braškėmis ar kiviais.

Skanaus!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder