Keptos bulvės bus skanios, traškios ir auksinės: slaptas ingredientas tobulam patiekalui
(1)Kaip kepti bulves, kad jos neliptų viena prie kitos
Keptas bulves mėgsta beveik visi. Tačiau ne visada jos pavyksta taip, kaip norėtųsi: kartais būna per minkštos, kartais pridega, o kartais tiesiog neturi skonio.
Profesionalūs virėjai sako, kad yra vienas slaptas ingredientas, kuris pavers bulvių gabalėlius auksiniais, traškiais ir nepaprastai skaniais. Todėl jie rekomenduoja visiems, kas mėgsta šį patiekalą, rinktis būtent tokį gaminimo būdą.
Kaip teisingai iškepti bulves, kad jos būtų traškios, auksinės ir gardžios
Slaptas tobulai traškių bulvių ingredientas – krakmolas arba miltai.
Jei norite, kad keptos bulvės turėtų idealią plutelę, o viduje išliktų švelnios, prieš kepant reikėtų įdėti šiek tiek bulvių krakmolo arba kvietinių miltų.
Kaip tai padaryti:
Supjaustykite bulves vienodo dydžio gabalėliais.
Užpilkite šaltu vandeniu ir palaikykite 10–15 minučių, kad pasišalintų perteklinis natūralus krakmolas – tai padės išvengti sulipimo.
Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Pabarstykite dviem arbatiniais šaukšteliais krakmolo arba miltų ir lengvai išmaišykite.
Kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje pakankamame kiekyje aliejaus – taip bulvės įgaus auksinę, traškią plutelę.
Šis kepimo būdas sukuria lengvą ploną plutelę, kuri išlaiko bulvių sultingumą viduje ir suteikia išorei gardžią, traškią tekstūrą.

Rašyti komentarą