Kiaušinis, miltai ir šiek tiek majonezo: jie nepatikės, kad namuose kepate sausainius 

(1)

Jei namuose turite saldumynų, savo užrašuose turite daug įvairių naminių kepinių ir sausainių receptų. Ir jei jau išbandėte dietinius sausainius, metas paeksperimentuoti ir pasigaminti sausainių su... majonezu.

Žinoma, artimieji pirmiausia nustebs dėl neįprasto recepto, bet greitai viską suvalgys.

Kaip gaminti 

Ingredientai: 1:

Kiaušinis - 1 vnt;

cukraus pudros - 80 g;

majonezo - 80 g;

sviesto - 90 g;

miltai - 230 g;

kepimo milteliai - 3/4 šaukštelio;

druskos - 4 g;

vanilinas - 4 g.

Paruošimo būdas:

Dubenyje sumaišykite minkštą sviestą su cukraus pudra, druska ir vanilinu, kol žiupsneliai ištirps.Į gautą masę įmuškite kiaušinį, majonezą ir vėl išmaišykite.

Suberkite trečdalį miltų kartu su kepimo milteliais ir išminkykite tešlą. Tęskite minkymą ir į tešlą suberkite likusius miltus.

Įdėkite tešlą į konditerinį maišelį ir naudokite uždarą žvaigždutės antgalį.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir konditeriniu maišeliu ant jos pyragaičiais ištepkite mažus sausainius. Maišelį šiek tiek pavažiuokite įvairiomis kryptimis - taip gausite banguotą reljefą.

Siųskite sausainius į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 10-15 minučių. Patiekdami sausainius pabarstykite cukraus pudra, jei norite.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder