Paruošimas:
Mažiau nei 30 min.
Virimas:
10–30 min.
Patiekimas:
2 porcijoms
Vienoje porcijoje yra 378 kcal, 25 g baltymų, 49 g angliavandenių (iš kurių 4 g cukrų), 8 g riebalų (iš kurių 1 g sočiųjų riebalų), 7 g ląstelienos ir 0,4 g druskos.
Ingredientai:
125 g spagečių arba linguine
150 g brokolių, supjaustytų mažais žiedeliais
100 g vyšninių pomidorų, perpus perpjautų
150 g didelių šaldytų krevečių, visiškai atšaldytų ir nusausintų
1 šaukštas aukščiausios kokybės alyvuogių aliejaus
½ šaukštelio džiovintų čili dribsnių, pagal skonį
jūros druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
citrinos skiltelės, išspausti (pasirinktinai)
Gaminimo būdas:
Didelį neprilipantį puodą pusiau pripildykite vandens ir užvirinkite. Į verdantį vandenį įdėkite makaronus, vėl užvirinkite ir virkite 8 minutes, kartais pamaišydami. Į puodą įdėkite brokolius ir virkite dar 2 minutes.
Nusausinkite makaronus ir brokolius. Grąžinkite į puodą ir įpilkite pomidorų, krevečių, aliejaus, čili dribsnių ir gerai pagardinkite. Virkite 2–3 minutes, maišydami dviem medinėmis šaukštais, kol spagečiai bus tolygiai padengti puodo prieskoniais, o krevetės ir pomidorai bus karšti.
Jei norite, išspauskite šiek tiek citrinos sulčių ir patiekite iš karto.
Šaltinis: www.bbc.co.uk

Rašyti komentarą