Krevetės su spagečiais - tobulas receptas vakarienei

Krevetės - šaunus produktas, nes jos ne tik skanios, bet ir naudingos bei ypač greitai paruošiamos.

Paruošimas:

Mažiau nei 30 min.

Virimas:

10–30 min.

Patiekimas:

2 porcijoms

Vienoje porcijoje yra 378 kcal, 25 g baltymų, 49 g angliavandenių (iš kurių 4 g cukrų), 8 g riebalų (iš kurių 1 g sočiųjų riebalų), 7 g ląstelienos ir 0,4 g druskos.

Ingredientai:

125 g spagečių arba linguine

150 g brokolių, supjaustytų mažais žiedeliais

100 g vyšninių pomidorų, perpus perpjautų

150 g didelių šaldytų krevečių, visiškai atšaldytų ir nusausintų

1 šaukštas aukščiausios kokybės alyvuogių aliejaus

½ šaukštelio džiovintų čili dribsnių, pagal skonį

jūros druska ir šviežiai malti juodieji pipirai

citrinos skiltelės, išspausti (pasirinktinai)

Gaminimo būdas:

Didelį neprilipantį puodą pusiau pripildykite vandens ir užvirinkite. Į verdantį vandenį įdėkite makaronus, vėl užvirinkite ir virkite 8 minutes, kartais pamaišydami. Į puodą įdėkite brokolius ir virkite dar 2 minutes.

Nusausinkite makaronus ir brokolius. Grąžinkite į puodą ir įpilkite pomidorų, krevečių, aliejaus, čili dribsnių ir gerai pagardinkite. Virkite 2–3 minutes, maišydami dviem medinėmis šaukštais, kol spagečiai bus tolygiai padengti puodo prieskoniais, o krevetės ir pomidorai bus karšti.

Jei norite, išspauskite šiek tiek citrinos sulčių ir patiekite iš karto.

Šaltinis: www.bbc.co.uk

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder