Prancūzų šefas ir buvęs restorano savininkas Joël Miel pasidalijo savo firminiu receptu – lašiša su kremišku špinatų padažu.
Jo teigimu, švieži špinatai suteikia padažui sodrumo, aksomiškumo ir lengvą rūgštelę. Be to, jis kepa lašišos odą atskirai – metodas paprastas, bet visada sužavi svečius.
Ingredientai
- 2 gabalėliai lašišos filė
- Druska, pipirai
- 1 valg. š. sviesto
- Šlakelis alyvuogių aliejaus
- 120 ml sauso balto vyno
- 1 šalotinis svogūnas
- 180 ml riebios grietinėlės
- 1 a. š. Dižono garstyčių
- Sulčių iš 1/2 citrinos
- 60 g šviežių špinatų
Kaip paruošti lašišą su špinatų-grietinėlės padažu
1. Paruoškite lašišos odą
Orkaitę įkaitinkite iki 190°C (su ventiliatoriumi — 170°C).
Atsargiai nuimkite odą nuo filė, stengdamiesi jos neplėšyti.
Ant kepimo skardos paklokite kepimo popierių ir uždėkite lašišos odą.
Patepkite ją tirpintu sviestu, pagardinkite.
Uždenkite kitu kepimo popieriaus lapu ir prispauskite sunkesniu, karščiui atspariu indu.
Kepkite apie 25 min., kol oda taps auksinė ir traški.
2. Paruoškite padažą
Į puodą supilkite baltą vyną ir citrinos sultis, suberkite smulkintą šalotinį.
Kaitinkite, kol beveik visa skysčio dalis išgaruos.
Sudėkite garstyčias, grietinėlę, prieskonius.
Troškinkite ant silpnos ugnies 2 minutes.
Suberkite špinatus ir kaitinkite dar 30 sekundžių – kol jie šiek tiek suminkštės.
3. Iškepti lašišą keptuvėje
Ant labai silpnos ugnies ištirpinkite sviestą.
Sudėkite filė ir kepkite po 2–3 minutes iš kiekvienos pusės, po dangčiu, nedeginant ir neapkepinant iki rudos spalvos.
Šefas pabrėžia: vidurys turi likti švelniai rausvas.
4. Patiekite
- Lašišą dėkite į pašildytas lėkštes.
- Dosniai užpilkite špinatų–grietinėlės padažu.
- Viršų papuoškite traškia lašišos oda – tai suteiks elegantišką restoraninį efektą.
- Geriausias garnyras: virtos bulvės.

Rašyti komentarą