Pasakiškai skanus - lengvas ir nekaloringas: gaivus jogurtinis braškių tortas, kurio nereikia kepti!
Reikės:
- Šviežios braškės - 0,5 kg
- Braškių jogurtas - 1 litras
- Cukriniai sausainiai (galima pakeisti becukriais sausainiais) - 500 g
- Pienas - 180-200 ml (apytikslis kiekis)
- Želatina - 30 g
- Šviežios mėtos (papuošimui) - 1-2 šakelės
Gaminimas:
- Nuplaukite braškes ir pašalinkite uodegėles.
- Kaip paruošti braškių jogurtinį pyragą:
- Sausainius susmulkinkite taip, kaip jums patinka.
- Želatiną užpilkite vandeniu (santykiu 1:6) ir palikite išbrinkti.
- Į sausainius supilkite pieną, maišykite, kol masė taps tešlos konsistencijos.
- Sausainių ir pieno mišiniu ištepkite formos dugną, paskleiskite jį po visą formą.
- Ant sausainių mišinio išdėliokite braškes.
- Dėkite želatiną ant ugnies, kad ištirptų (neužvirkite!).
- Jogurtą supilkite į atskirą indą ir į jį suberkite želatiną.
- Jogurto želė supilkite ant braškių.
- Jogurtinį pyragą su braškėmis 6 valandoms įdėkite į šaldytuvą.
Braškių jogurtinis pyragas be kepimo paruoštas!
Papuoškite jį šviežiomis braškėmis ir mėtomis. Mėgaukitės!
Rašyti komentarą