Pasakiškai skanus - lengvas ir nekaloringas: gaivus jogurtinis braškių tortas, kurio nereikia kepti!

Puikus vasaros deserto su braškėmis receptas, kuris patiks ir suaugusiesiems, ir vaikams, ir tiems, kurie prižiūri savo mitybą ir figūrą.

Reikės:

  • Šviežios braškės - 0,5 kg
  • Braškių jogurtas - 1 litras
  • Cukriniai sausainiai (galima pakeisti becukriais sausainiais) - 500 g
  • Pienas - 180-200 ml (apytikslis kiekis)
  • Želatina - 30 g
  • Šviežios mėtos (papuošimui) - 1-2 šakelės

Gaminimas:

  1. Nuplaukite braškes ir pašalinkite uodegėles.
  2. Kaip paruošti braškių jogurtinį pyragą:
  3. Sausainius susmulkinkite taip, kaip jums patinka.
  4. Želatiną užpilkite vandeniu (santykiu 1:6) ir palikite išbrinkti.
  5. Į sausainius supilkite pieną, maišykite, kol masė taps tešlos konsistencijos.
  6. Sausainių ir pieno mišiniu ištepkite formos dugną, paskleiskite jį po visą formą.
  7. Ant sausainių mišinio išdėliokite braškes.
  8. Dėkite želatiną ant ugnies, kad ištirptų (neužvirkite!).
  9. Jogurtą supilkite į atskirą indą ir į jį suberkite želatiną.
  10. Jogurto želė supilkite ant braškių.
  11. Jogurtinį pyragą su braškėmis 6 valandoms įdėkite į šaldytuvą.

Braškių jogurtinis pyragas be kepimo paruoštas!

Papuoškite jį šviežiomis braškėmis ir mėtomis. Mėgaukitės!

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder