Ingredientai:
Salotoms:
65 g pjaustytų migdolų
3 valg. šaukštai cukraus
Apie 200 g salotų mišinio (pavasarinės salotos, špinatai ar jūsų pasirinktos žaliosios salotos)
Druska ir pipirai pagal skonį
4 nedideli be sėklų agurkai (plonai supjaustyti)
4 laiškiniai svogūnai (plonai supjaustyti)
150 g mėlynių
25 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
Kreminiam balzaminiam užpilui:
60 ml balzaminio acto
1 skiltelė česnako (susmulkinta)
2 valg. šaukštai riebios grietinėlės
2 arbat. šaukšteliai Dižono garstyčių
2 arbat. šaukšteliai medaus
Žiupsnelis druskos ir pipirų
120 ml alyvuogių aliejaus (extra virgin)
2 valg. šaukštai šviežių smulkintų česnakinių laiškų (arba svogūnų laiškų)
Gaminimo eiga:
Migdolų karamelizavimas: Suberkite migdolus į nelipnią keptuvę ir kaitinkite vidutinėje kaitroje. Įberkite cukraus ir nuolat maišykite, kol cukrus ištirps ir taps auksinės karamelės spalvos – tai užtruks apie 6–8 minutes.
Nenuleiskite akių, nes migdolai gali greitai sudegti. Išverskite juos ant kepimo popieriaus, palikite atvėsti, o vėliau suskaldykite, jei sukibo į gabalus.
Salotų paruošimas: Dideliame dubenyje sumaišykite salotas su žiupsneliu druskos ir pipirų. Ant viršaus berkite mėlynes, agurkus, laiškinius svogūnus ir parmezaną. Galiausiai užberkite karamelizuotų migdolų. Patiekite iškart su balzaminiu užpilu.
Kreminis balzaminis užpilas: Mažame dubenėlyje plakite actą, česnaką, grietinėlę, garstyčias, medų bei druską ir pipirus. Toliau plakdami, lėtai pilkite alyvuogių aliejų, kol užpilas taps vientisas (emulsifikuotas).
Galiausiai įmaišykite laiškus. Šis užpilas puikiai tinka ir kitoms salotoms, o šaldytuve išsilaiko kelias dienas – prieš naudojimą tiesiog suplakite ar permaišykite.
Šaltinis: www.howsweeteats.com
Rašyti komentarą