Močiutės tobulų keptų bulvinių blynų paslaptis: kaip kepti traškius blynus, kurie nesubyra
(1)Atsikratykite perteklinės drėgmės
Kad blynai būtų tobuli, pradėkite nuo bulvių. Tarkuokite jas smulkia tarka, kad masė būtų kuo vienodesnė. Bet svarbiausia – pašalinkite perteklinę drėgmę! Ši drėgmė yra didžiausias priešas traškiai plutai.
Būtinai išspauskite tarkuotas bulves – naudokite marlę arba gerai paspauskite masę sietelyje. Bulvės turi tapti beveik sausos, tarsi drėgna medžio drožlė.
Privaloma pridėti svogūną – rišiklį
Pamirškite miltus ar krakmolą; iš tiesų pagrindinis „klijus“ bulviniams blynams yra svogūnas. Jis garantuoja, kad blynai išliks vientisi ir atrodys estetiškai.
Svogūne yra pektinų – natūralių ir labai veiksmingų rišiklių. Būtent šis komponentas sutvirtina tarkuotos bulvių masės daleles, kad jos nesiskleistų karštoje keptuvėje.
Be to, svogūnų sultys turi stiprių antioksidantų, kurie stabdo bulvių oksidaciją, leidžiant masei ilgiau išlaikyti gardžią šviesią spalvą.
Ir dar – svogūnas labai pagerina skonį ir tekstūrą. Jame yra natūralių cukrų, kurie sąlytyje su įkaitusiu aliejumi greitai karamelizuojasi. Šis procesas suteikia blynams tą norimą auksinį atspalvį ir užtikrina gardų, traškų plutelę.
Norint maksimalaus efekto, svogūną geriausia sutrinti iki vientisos tyrės (pvz., su trintuvu) ir dėti kartu su bulvėmis bei prieskoniais. Kilogramui bulvių pakaks 1 didelio arba 2 vidutinių svogūnų.
Ką pridėti dėl sodrumo blynams
Kad blynai neišdžiūtų viduje ir turėtų švelnų skonį, į masę pridėkite 2 šaukštus grietinėlės. Grietinėlė daro masę lankstesnę ir užtikrina, kad blyneliai išliks sultingi viduje netgi tada, kai plutelė taps traški.
Po to viską gerai išmaišykite.
Kaip tinkamai kepti bulvinius blynus
Net tobula masė turi tinkamą kepimo techniką:
-
Gerai įkaitinkite aliejų keptuvėje.
-
Su šaukštu dėkite bulvių masę į keptuvę ir būtinai šiek tiek paspauskite, formuodami plokščią blyną.
Svarbiausia taisyklė – kepti po 3–4 minutes iš kiekvienos pusės. Neskubėkite apversti! Turite leisti blynams „sukibti“ ir susidaryti pirminei plutai. Tik tada jie nesubyra.
Paruošusius blynus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusigertų pertekliniai riebalai, ir patiekite karštus: su klasikinė grietine arba švelniu jogurto padažu su žolelėmis ir česnaku.
Rašyti komentarą