Močiutės tobulų keptų bulvinių blynų paslaptis: kaip kepti traškius blynus, kurie nesubyra

(1)

Kas nors, kas bent kartą bandė kepti bulvinius blynus, žino, kaip būna – bulvių masė išsilieja keptuvėje, arba blynai gaunasi per riebūs. Patyrusios šeimininkės sako, kad idealūs, traškūs ir gražiai apskrudę blynai priklauso ne nuo miltų, manų kruopų ar krakmolo, bet nuo dviejų paprastų gudrybių su pagrindiniais ingredientais.

Atsikratykite perteklinės drėgmės

Kad blynai būtų tobuli, pradėkite nuo bulvių. Tarkuokite jas smulkia tarka, kad masė būtų kuo vienodesnė. Bet svarbiausia – pašalinkite perteklinę drėgmę! Ši drėgmė yra didžiausias priešas traškiai plutai.

Būtinai išspauskite tarkuotas bulves – naudokite marlę arba gerai paspauskite masę sietelyje. Bulvės turi tapti beveik sausos, tarsi drėgna medžio drožlė.


Privaloma pridėti svogūną – rišiklį

Pamirškite miltus ar krakmolą; iš tiesų pagrindinis „klijus“ bulviniams blynams yra svogūnas. Jis garantuoja, kad blynai išliks vientisi ir atrodys estetiškai. 

Svogūne yra pektinų – natūralių ir labai veiksmingų rišiklių. Būtent šis komponentas sutvirtina tarkuotos bulvių masės daleles, kad jos nesiskleistų karštoje keptuvėje.

Be to, svogūnų sultys turi stiprių antioksidantų, kurie stabdo bulvių oksidaciją, leidžiant masei ilgiau išlaikyti gardžią šviesią spalvą.

Ir dar – svogūnas labai pagerina skonį ir tekstūrą. Jame yra natūralių cukrų, kurie sąlytyje su įkaitusiu aliejumi greitai karamelizuojasi. Šis procesas suteikia blynams tą norimą auksinį atspalvį ir užtikrina gardų, traškų plutelę.

Norint maksimalaus efekto, svogūną geriausia sutrinti iki vientisos tyrės (pvz., su trintuvu) ir dėti kartu su bulvėmis bei prieskoniais. Kilogramui bulvių pakaks 1 didelio arba 2 vidutinių svogūnų.


Ką pridėti dėl sodrumo blynams

Kad blynai neišdžiūtų viduje ir turėtų švelnų skonį, į masę pridėkite 2 šaukštus grietinėlės. Grietinėlė daro masę lankstesnę ir užtikrina, kad blyneliai išliks sultingi viduje netgi tada, kai plutelė taps traški.

Po to viską gerai išmaišykite.


Kaip tinkamai kepti bulvinius blynus

Net tobula masė turi tinkamą kepimo techniką:

  1. Gerai įkaitinkite aliejų keptuvėje.

  2. Su šaukštu dėkite bulvių masę į keptuvę ir būtinai šiek tiek paspauskite, formuodami plokščią blyną.

Svarbiausia taisyklė – kepti po 3–4 minutes iš kiekvienos pusės. Neskubėkite apversti! Turite leisti blynams „sukibti“ ir susidaryti pirminei plutai. Tik tada jie nesubyra.


Paruošusius blynus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusigertų pertekliniai riebalai, ir patiekite karštus: su klasikinė grietine arba švelniu jogurto padažu su žolelėmis ir česnaku.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder