Namų obuolių sidras: paprastas receptas, kurį gali pagaminti kiekvienas

(3)

Jei kada nors susimąstėte, kaip namuose pagaminti obuolių sidrą, šis paprastas receptas skirtas būtent jums.

Namų obuolių sidras: paprastas receptas, kurį gali pagaminti kiekvienas. Jei kada nors susimąstėte, kaip namuose pagaminti obuolių sidrą, šis paprastas receptas skirtas būtent jums. 

Šis paprastas obuolių sidro receptas leis jums pagaminti šį rudens gėrimą namuose per porą valandų. Tam jums reikės tik vieno ingrediento – 3,2 kg obuolių, nuplautų, be sėklų (bet su odele) ir supjaustytų 3–4 cm gabalėliais.

Aktyvi proceso dalis užtruks apie 20 minučių, plius maždaug 4 valandos sulčių nutekėjimui, rašo Martha Stewart. Gerkite jį gryną, įpilkite burbono, kad gautumėte jaukų rudens kokteilį, arba pašildykite su prieskoniais – gausite nuostabų karštą vyną su obuolių sidru.

Kaip paruošti obuolius sidrui

Gerai nuplaukite: obuoliai bus smulkinti kartu su žievelėmis, todėl svarbu juos kruopščiai nuplauti. Dirbdami partijomis, sudėkite obuolius į sietą ir nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu, pirštais trindami žieveles. Jei norite sumažinti pesticidų kiekį ant paviršiaus, pasinaudokite Harvardo visuomenės sveikatos mokyklos patarimu: sumaišykite 2 stiklines švaraus vandens ir 1 arbatinį šaukštelį sodos didelėje dubenyje, mirkykite obuolius 10–20 sekundžių, tada nuplaukite ir nusausinkite.

Pašalinkite vidų ir supjaustykite: pašalinkite vidų ir supjaustykite obuolius skiltelėmis. Tam galite naudoti specialų obuolių pjaustymo įrankį arba tiesiog aštrią peilį.

Kas reikalinga sidro gamybai

Virtuvinis kombainas: pakeičia tradicinį presą, paverčiant obuolius į tyrės, panašios į tirštą obuolių tyrę. Užpildykite dubenį ne daugiau kaip iki pusės, kitaip procesas sulėtės.

Sietas: perkelkite obuolių tyrę į marlės išklotą sietą, kad ji nutekėtų. Geriau paimti tvirtą sietą, o ne smulkų sietelį, nes svoris bus nemažas.

Marle: uždenkite sietą trimis marlės sluoksniais, kad sultys būtų be minkštimo. Kraštutiniu atveju galite naudoti ploną audinio gabalėlį.

Dvi didelės keptuvės: sunki keptuvė (pavyzdžiui, žąsų keptuvė) bus naudojama kaip svoris spaudimui, o kita keptuvė – kaip indas sulčių surinkimui.

Paruošimas

  • Paruoškite sietą: didelę sietą išklokite trimis marlės sluoksniais, palikdami kyšančius kraštus. Sietą pastatykite virš puodo.
  • Susmulkinkite obuolius: susmulkinkite obuolius virtuvės kombainu iki tiršto tyrės konsistencijos, prireikus nuvalydami masę nuo sienelių.
  • Perkelkite masę ir prispaudkite: perkelkite obuolių tyrės masę į sietą.

Kai visa masė bus viduje, susukite gulinčius marlės kraštus, kad uždengtumėte, ir prispaudžiate viršuje sunkiu puodu. 

Palikite šaldytuve: padėkite į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms arba nakčiai. Išspaustą minkštimą išmeskite, sultis patiekite prie stalo.

Sidras gali būti laikomas šaldytuve sandariai uždarytame inde iki 1 savaitės arba užšaldytas iki 3 mėnesių.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder