Artėjantys metai – Raudonojo Ugninio Arklio metai. Vienas tinkamiausių patiekalų šiai progai yra salotos „Pasaga“, kurios taip pavadintos dėl savo formos.
„Pasagos“ salotų variantų yra begalė: keičiasi ingredientai, tačiau forma visada lieka ta pati.
Jeigu paruošite Naujųjų metų salotas „Pasaga“, jos tikrai taps pagrindiniu 2025 metų šventinio stalo akcentu.
Siūlome receptą, kuriame švelnus vištienos filė skonis, saldžios burokėlių natos ir kreminio sūrio poskonis puikiai dera su biriomis bulvėmis. Nors salotose naudojamas majonezas, ingredientai yra gana lengvi ir dietiniai.
Ingredientai
Šioms sluoksniuotoms salotoms reikės:
- Vištienos filė – 150 g
- Bulvės – 2 vnt. arba 200 g
-
Burokėlis – 1 vnt. arba 250 g
- Kietasis sūris – 150 g
- Majonezas – 175 g
- Alyvuogės – 5 vnt. arba 15 g
- Druska – pagal skonį
Produktų paruošimas
Prieš formuojant salotas, reikia išvirti ir paruošti pagrindinius ingredientus.
Pirmiausia išvirkite vištienos filė lengvai pasūdytame vandenyje, kol ji bus visiškai iškepusi.
Atskirai taip pat lengvai pasūdytame vandenyje išvirkite bulves ir burokėlį, kol suminkštės. Svarbu, kad visi virti produktai – filė, bulvės ir burokėlis – visiškai atvėstų.
Atvėsusią filė supjaustykite mažais gabalėliais. Nuluptas bulves ir burokėlį sutarkuokite atskiruose dubenėliuose. Kietąjį sūrį taip pat sutarkuokite. Alyvuoges supjaustykite plonais griežinėliais ar žiedeliais papuošimui.
Salotų formavimas sluoksniais
Salotos formuojamos didelėje plokščioje lėkštėje, sluoksnius dėliojant pasagos forma.
Pradėkite nuo pagrindo – bulvių. Sudėkite visas tarkuotas bulves, suformuodami plačios pasagos kontūrą. Šį sluoksnį gausiai aptepkite majonezu.
Ant bulvių dėkite smulkintą vištienos filė, išlaikydami pasagos formą, ir vėl aptepkite majonezu.
Toliau dėkite tarkuotą burokėlį, išlyginkite paviršių ir taip pat patepkite majonezu. Pagrindinę salotų dalį užbaikite tolygiai paskirstydami tarkuotą kietąjį sūrį.
Papuošimas ir brandinimas
Paskutiniame etape salotų paviršių papuoškite alyvuogių žiedeliais – tai suteiks patiekalui šventinę išvaizdą.
Tuomet uždenkite salotas maistine plėvele ir palikite kelioms valandoms šaldytuve, kad susigertų.
Po brandinimo Naujųjų metų salotos „Pasaga“ paruoštos patiekti ant šventinio stalo!

Rašyti komentarą